Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2017-09-12 14:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25934


Po įspūdingo akcijų ralio vakar, šiandien JAV akcijų indeksų ateities sandoriai bando pratęsti pradėtą tendenciją ir kyla aukštyn.



Jau keletą mėnesių nematėme tokio vienos dienos JAV akcijų indeksų ralio, kokį išvydome vakar. Indeksai kilo virš 1%, S&P 500 fiksavo rekordus, o prie šuolio bene daugiausiai prisidėjo finansų ir technologijų kompanijų akcijos. Finansų sektorių pirmyn vedė draudikai, kadangi susilpnėjęs uraganas Irma turėtų padaryti mažiau žalos, nei manyta anksčiau. Technologijų kompanijoms nemažai impulso suteikė Apple, kuri ir toliau brangsta priešprekybinėje sesijoje, kadangi laukiama šiandien vyksiančio naujojo iPhone ir atnaujinto Apple Watch pristatymo. Šiandien investuotojai taip pat lauks pasirodysiančio JAV laisvų darbo vietų skaičiaus, o ketvirtadienį – infliacijos lygio.

Po tokios sėkmingos sesijos JAV į Azijos prekybą atvilnijo teigiamos nuotaikos ir investuotojai toliau pirko rizikingesnį turtą bei pardavinėjo auksą, jenas, skolos vertybinius popierius. JT Saugumo taryba patvirtino papildomų sankcijų paketą Š. Korėjai, tačiau šis paketas buvo gerokai sušvelnintas dėl Kinijos ir Rusijos prieštaravimo. Pavyzdžiui, Š. Korėjos naftos importas buvo tik apribotas, tačiau ne visiškai uždraustas, nebuvo užšaldytas ir Kim Jong Uno turtas.

Didesnė dalis akcijų Europoje brangsta. Išsiskiria mikroschemų gamintojų (STMicroelectronics N.V., Infineon Technologies AG) akcijos prieš minėtą naujojo iPhone pristatymą. Šiandien pasirodęs JK vartotojų kainų indeksas rodė kainas rugpjūtį per metus pasistiebus 2,9%, kai prognozuota apie 2,8%. Ketvirtadienį posėdžiausiantis Anglijos bankas turės galimybę įvertinti ne tik šį rodiklį, bet ir trečiadienį skelbiamą darbo užmokesčio pokytį. Tiesa, analitikai nesitiki, kad Anglijos centrinis bankas šio susitikimo metu priimtų kokių naujų sprendimų – tiek dėl palūkanų normų, tiek dėl turto supirkimo programos.

Naftos kaina šiandien trypčioje vietoje. Rinka ne itin stipriai sureagavo į savaitgalį vykusį Saudo Arabijos ir Venesuelos energetikos ministrų susitikimą, kuriame buvo aptariama galimybė toliau pratęsti OPEC naftos išgavimo ribojimą po 2018 m. kovo. Dabar investuotojai stebi šiandien pasirodysiančią OPEC mėnesinę ataskaitą, kurioje pamatysime naujausias OPEC išgavimo apimtis, o rytoj pasirodys Tarptautinės energetikos agentūros duomenys apie pasaulinę naftos paklausą. Šiandien taip pat JAV Energetikos informacijos administracija paskelbs mėnesinę energetikos apžvalgą.