Saudo Arabija pritartų naftos gavybos ribojimo pratęsimui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-12 01:49 Komentarai: (1)
Saudo Arabijos energetikos ministras Khalid Al-Falih susitarė su savo kolegomis iš Venesuelos, Kazachstano ir Jungtinių Arabų Emyratų, kad visos galimybės yra galimos siekiant subalansuoti naftos rinką, įskaitant galimą gamybos apimčių sumažinimo pratęsimą ilgiau nei iki kitų metų kovo mėnesio pabaigos.

Susitikę Kazachstano sostinėje Astanoje minimų šalių ministrai pabrėžė, kad veiksmai, kurių ėmėsi OPEC ir kiti pagrindiniai šios žaliavos išgavėjai, tokie kaip Kazachstanas, prisidėjo prie geresnio rinkos stabilumo.

Khalid Al-Falih pranešė, kad Saudo Arabija ir Venesuela, t.y. dvi naftą eksportuojančių šalių organizacijos OPEC narės susitarė jei reikės apsvarstyti galimybę pratęsti šio energijos ištekliaus gavybos ribojimą ilgesniam terminui. Dabartinis naftos gavybos ribojimas buvo pratęstas iki kitų metų pirmojo ketvirčio pabaigos.

Saudo Arabijos energetikos ministras teigė, kad toks sprendimas bus apsvarstytas tinkamu laiku ir priklausys nuo naftos rinkoje esančios situacijos.

OPEC ir kiti gamintojai, įskaitant Rusiją, įsipareigojo iki kitų metų kovo pabaigos naftos tiekimą sumažinti 1,8 milijono barelių per dieną, kad tokiu būdu sumažintų šios žaliavos atsargas ir tuo pačiu būtų palaikomos kainos. Susitarimas dėl naftos gavybos ribojimo buvo pasiektas praėjusių metų pabaigoje bei šiais metais pratęstas.

Nuo šių metų pradžios Brent rūšies žaliavinė nafta atpigo penkiais procentais, o WTI - 10,8 procento.
 
1.   Parašė maxa   2017-09-12 09:06  

Taip rimtai svarsto, lyg jie tą naftą gamintų