Didžioji dalis ekonomistų nori, kad J.Yellen liktų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-11 17:29 Komentarai: (0)
Trys iš keturių gerai žinomo The Wall Street Journal leidinio apklaustų ekonomistų nori, kad Janet Yellen išliktų Amerikos Federalinių rezervų banko vadove ir antrai kadencijai, kas reikštų stabilumo išlaikymą.

Šios šalies prezidentas Donald Trump kitų metų vasario mėnesio pradžioje įvardins kas toliau vadovaus Amerikos Centriniam bankui, kuris yra didžiausias tokio tipo bankas pasaulyje.

Kaip minėta, daugelis The Wall Street Journal apklaustų ekonomistų pasisako už tai, kad savo darbą ir toliau tęstų Janet Yellen.

„Ji yra pajėgi tą užtikrinti ir šiuo metu pertvarko didžiausią nestandartinę pinigų politiką mūsų istorijoje, o tai yra pakankama priežastis, kad ji ir toliau išliktų Fed vadove“ - pareiškė pagrindinė Equifax ekonomistė Amy Crews Cutts.

Įdomu ir tai, kad šešiasdešimt aštuoni procentai apklausoje dalyvavusių nurodė, kad vyriausiasis Amerikos prezidento Donald Trump patarėjas ekonomikos klausimais Gary Cohn, kuris praeityje buvo investicinio banko Goldman Sachs valdybos nariu, turi tinkamą kvalifikaciją tapti Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovu. Būtent jis laikomas realiausiu kandidatų, kuris gali pakeisti poste Janet Yellen.
 
Dar nėra komentarų