Verslo ir rinkų naujienos » Bitcoin panašus į buvusius rinkos burbulus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-09-08 17:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25923


Lietuvių kilmės Nobelio premijos ekonomikos srityje laureatas bei Jeilio universiteto profesorius Robert Shiller pareiškė, kad dabartinis bitcoin vertės šuolis primena praeityje buvusius kitus burbulus rinkoje.

„Aš nesu taip negatyviai nusiteikęs kaip gali atrodyti, bet manau, kad tai, kas šiuo metu lemia bitcoin vertės augimą, kaip ir kitų burbulų atveju, tai istorija. Ir tai yra pasakojimo, idėjos kokybė, kuri pritraukia visą šitą dėmesį, bet tai nebūtinai yra tvaru“ - tikino jis.

„Tada mes turime naują pinigų formą, kuri atrodo labai revoliucinga ir apima labai kruopščiai naudojamą kriptografiją, kurią norėdami išsiaiškinti galite praleisti visą popietę. Taigi, ši istorija įkvėpė jaunus žmones ir aktyvius žmones, o tai skatina rinką. Kalbant apie bitcoin, tai nėra fundamentai“ - atkreipė dėmesį Robert Shiller.

„Aš nenoriu pasakyti, kad rytoj pamatysime bitcoin sprogimą ir jis išnyks visam laikui. Beje, mes matėme, kaip jis susprogo 2013 metais. Tai gali atsitikti dar kartą, o tada gali vėl kilti“ - sakė ekonomikos profesorius.

Robert Shiller pridūrė, kad jis neatmeta ir nenuneigia technologijų ir inovacijų plėtros susijusios su kriptografinių valiutų sistema. Bet jam kelia abejonių bitcoin bumas.

„Man atrodo, kad entuziazmas bitcoin atžvilgiu yra šiek tiek neproporcingas atsižvelgiant į jo panaudojimą. Aš nežinau, galbūt šis bitcoin burbulas ir toliau gali tęstis. Bet aš nuolat galvoju, kad bus kitos valiutos, kitos idėjos, kurios pasirodys ir užtemdys šitą. Taigi, tai rizikinga“ - reziumavo Lietuvių kilmės Nobelio premijos ekonomikos srityje laureatas.