Tokių burbulų kaip šiandien - niekada nebuvo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-08 15:36 Komentarai: (0)
Šių metų populiariausios pasaulyje virtualios valiutos bitcoin įspūdingas vertės šuolis rodo, kad dabartiniai spekuliaciniai burbulai auga greičiau nei bet kada anksčiau ir jie yra didesni, tikina Bank of America specialistai.

Nuo šių metų pradžios bitcoin dolerio atžvilgiu jau pabrango 385 procentais. Tai nėra anomalija, tačiau anot minimo banko strategų, nauja spekuliacijos era, kuri yra susijusi su Centrinių bankų vykdoma itin švelnia pinigų politika.

„Po finansų krizės didžioji dalis Centrinių bankų atrodo prisidėjo prie greitesnio ir spartesnio aktyvų kainų augimo palyginus su istoriniais duomenimis. Spekuliatyvinis elgesys aktyvuose pasireiškia dažniau ir labiau bei ne tik kredito rinkose, bet ir kitose srityse“ - tikino Bank of America specialistas Barnaby Martin.

Banko atstovų nuomone, kriptovaliutų burbulo šešėlyje auga dar vienas, dar labiau spekuliatyvus burbulas, t.y. didėja pozicijų susijusių su lūkesčiais, jog ir toliau mažės kintamumas arba svyravimai rinkoje. Tokią strategiją atspindintis indeksas nuo minimo burbulo pūtimosi pradžios paaugo labiau nei per tą patį laikotarpį ūgtelėjo virtualios valiutos bitcoin vertė.

Centrinių bankų, Amerikos, Japonijos ir kitų vykdytos kiekybinio švelninimo pinigų politikos lėmė tai, jog į finansų rinkas nukeliavo beveik keturiolikos trilijonų dolerių vertės lėšos, kas lėmė aktyvų kainų augimą ir paskatino prekeivius ir investuotojus rizikuoti.

Tačiau anot Bank of America specialistų, tai nereiškia, jog burbulai yra arti sprogimo ribos. Kreditų augimo ciklas baigsis tik tuomet, kai nebebus didelių įplaukų. Jos sumažės, jei atsiras „infliacijos šokas", kuris pakeis rinkos palankumą kainų rodikliams.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,finansai,investavimas)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius

 
Dar nėra komentarų