Fed įžvelgia ekonomikos augimo paspartėjimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-07 01:39 Komentarai: (0)
Amerikos ekonomika nuo liepos iki rugpjūčio vidurio augo vidutiniu tempu, tačiau infliacijos paspartėjimo tendencijos išlieka nedidelės, trečiadienį vakare savo paskelbtoje tyrimo ataskaitoje rašo Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai.

„Kainos augo kukliai visoje šalyje“ - rašoma Centrinio banko ataskaitoje.

Šiais metais Amerikoje bazinė palūkanų norma buvo padidinta du kartus po 0,25 procento. Tačiau atsižvelgiant į toliau išliekančią žemą infliaciją, vis labiau abejojama ar Fed įvykdys savo planą ir dar kartą šalyje sugriežtins pinigų politiką.

Daugelis iš dvylikos Federalinio Rezervų banko apygardų pranešė, kad įmonėms sunku užpildyti darbo vietas kvalifikuotais darbuotojais, tačiau tai itin stipriai nepaskatino atlyginimų augimo.

„Daugelis apygardų pranešė apie ribotą spaudimą darbo užmokesčio srityje ir apie nedidelį arba vidutinį jo augimą“ - rašoma Centrinio banko ataskaitoje, ir ši tendencija jau tęsiasi kelis pastaruosius mėnesius.

Kai kuriose regionuose, kurie susidūrė su darbo jėgos trūkumu, tai buvo stengiamasi spręsti didinant veiklos efektyvumą, mokymais arba pakeičiant žmogaus darbą technologijomis bei kitais būdais.

Amerikos Federalinio Rezervų banko ataskaitoje pabrėžiama, kad daugelyje regionų padidėjo vartotojų išlaidos, tačiau kitą vertus susirūpinimą kelia užsitęsiąs sulėtėjimas automobilių pramonėje.
 
Dar nėra komentarų