2017 metų Europos krepšinio čempionatas

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Šių metų Europos krepšinio čempionatas yra jau keturiasdešimtas bei antrą kart jis rengiamas keturiose šalyse, t.y. rugpjūčio 31 - rugsėjo 17 dienomis Suomijoje, Izraelyje, Rumunijoje ir Turkijoje.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-02 03:45 Komentarai: (0)
Ir vėl Europos krepšinio čempionatas, naujos viltys, aistros, pergalės ir pralaimėjimai bei jas lydintis džiaugsmas arba nusivylimas - toks jau tas didysis sportas. Kaip įprasta jame dalyvauja ir Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė, kuri suvienija visą šalį ir jos piliečius, ir tai yra pagrindinis šio čempionato akcentas mums.

Šių metų Europos krepšinio čempionatas yra jau keturiasdešimtas bei antrą kart jis rengiamas keturiose šalyse, t.y. rugpjūčio 31 - rugsėjo 17 dienomis Suomijoje, Izraelyje, Rumunijoje ir Turkijoje. Tuo tarpu aštunfinaliai, ketvirtfinaliai, pusfinaliai bei rungtynės dėl trečios vietos ir finalas vyks Turkijoje Stambulo arenose.

Čempionate kaip ir įprasta iš viso dalyvauja dvidešimt keturios Europos šalių rinktinės, kurios yra suskirstytos į keturias grupes po šešias komandas, į kitą etapą iš grupės pateks pirmas keturias vietas užėmusios valstybinių rinktinės.

Šalys grupėse suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos krepšinio čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

A grupė

Prancūzija
Graikija
Slovėnija
Suomija
Lenkija
Islandija


Šios grupės varžybos vyksta Suomijoje Helsinkio mieste. Anot lažybų tarpininkų, didžiausia tikimybė, kad tarp šios grupės dalyvių triumfuoti šių metų krepšinio čempionate gali Prancūzijos rinktinė (koeficientas siekia 8). Tačiau po to, kai ji pirmas grupės varžybas po pratęsimo pralaimėjo A grupės turnyro šeimininkei Suomijai, jos šansai užimti pirmą vietą grupėje sumenko. Priminsime, kad 2015 Europos krepšinio čempionate Prancūzijos rinktinė pralaimėjusi pusfinalyje būsimiems čempionams sugebėjo atsitiesti mažajame finale ir įveikusi serbus pasidabino bronzos medaliais.

Graikijos šansai laimėti 2017 metų Europos krepšinio čempionatą vertinami gan panašiai kaip ir Prancūzijos, t.y. koeficientas siekia 11, be to, jos šansai užimti pirmą vietą šioje grupėje yra vertinami kaip didžiausi. Prieš dvejus metus vykusiame čempionate šios šalies rinktinė prasibrovė iki ketvirtfinalio, kur turėjo pripažinti ispanų pranašumą. Be to, lažybų tarpininkai mano, kad iš šios grupės į kitą etapą turėtų patekti Slovėnija bei viena iš šių metų Europos krepšinio čempionatų rengėjų Suomija. Tuo tarpu tikimybė, kad jos taps viso turnyro nugalėtojomis siekia atitinkamai 22 ir 85. 2015 metais vykusiame čempionate jos abi pateko į kitą etapą, tačiau pralaimėjo jau aštunfinalyje. Lenkijos ir Islandijos krepšinio rinktinių šansai patekti į kitą etapą yra vertinami prasčiausiai, o Islandija apskritai yra laikoma viena iš šio čempionato autsaiderių.


B grupė

Lietuva
Italija
Vokietija
Gruzija
Izraelis
Ukraina


B grupės varžybos vyksta Izraelyje Tel Avivo mieste. Būtent į šią grupę pateko ir mūsų šalies nacionalinė krepšinio rinktinė. Tačiau po pralaimėjimo Gruzijai jos šansai užimti pirmą vietą B grupėje jau vertinami prasčiau, o grupės favorite yra laikoma Italijos rinktinė. Vis dėl to lažybų tarpininkai mano, kad egzistuoja kiek didesnė tikimybė, kad Lietuvos rinktinė taps šiais metais Europos čempione, t.y. koeficientas siekia 15, o italų atveju - 17. Priminsime, kad prieš dvejus metus vykusiame Europos krepšinio čempionate mūsų rinktinė pateko į finalą, tačiau jame deja nusileido Ispanijos krepšininkams. Tuo tarpu Italijos rinktinė pateko į ketvirtfinalį, kur pralaimėjo būtent Lietuvos rinktinei.

Lažybų tarpininkai prognozuoja, kad į aštunfinalį iš šios grupės taip pat turėtų patekti ir Vokietijos bei Gruzijos krepšininkai, tačiau jų galimybės triumfuoti turnyre yra vertinimos jau kur kas prasčiau nei prieš tai minėtų dviejų šalių atveju, t.y. koeficientai siekia atitinkamai 60 ir 101. Atkreipiame dėmesį, jog 2015 metais vykusiame čempionate Vokietijos rinktinė nesugebėjo išeiti iš grupės ir tai buvo viena iš sensacijų, o gruzinai nors ir pateko į aštunfinalį, jame turėjo pripažinti lietuvių pranašumą. Šios grupės šeimininkės Izraelio rinktinės šansai patekti į kitą etapą yra vertinami gana kukliai, tačiau namuose žaidžiantys ir savų sirgalių gausiai palaikomi žydai gali nustebinti. Tuo tarpu Ukraina yra laikoma šios grupės autsaidare.


C grupė

Ispanija
Kroatija
Juodkalnija
Čekija
Vengrija
Rumunija


Šios grupės varžybos vyksta Rumunijoje Klužo-Napokos mieste. Praėjusio Europos čempionato nugalėtoja Ispanijos rinktinė ir vėl yra laikoma šių metų turnyro pagrindine favorite, t.y. tokia tikimybė vertinama santykiu 2.1/1. Žinoma, ispanai yra laikomi ir šios C grupės favoritais. Kroatijos krepšininkai taip pat turėtų patekti į kitą etapą, na o tikimybė, kad šios šalies rinktinė triumfuos turnyre vertinama taip pat kaip ir italų atveju (koeficientas 17). 2015 metais vykusiame čempionate kroatai pateko į aštunfinalį, tačiau ten netikėtai pralaimėjo Čekijos rinktinei, kuri taip pat yra šioje grupėje bei anot lažybų tarpininkų turėtų patekti į kitą etapą.

Be minėtų trijų šalių rinktinių, remiantis prognozėmis, į aštunfinalį iš šios grupės turėtų žengti ir Juodkalnija, kuri prieš dvejus metus vykusiame čempionate nedalyvavo. Vengrija ir grupės šeimininkė Rumunija - tai ne tik C grupės, tačiau anot lažybų tarpininkų ir viso turnyro didžiausios autsaiderės. 2015 metais vykusiame čempionate abiejų minimų šalių krepšininkai nedalyvavo.


D grupė

Serbija
Latvija
Rusija
Turkija
Belgija
Didžioji Britanija


Paskutinės D grupės varžybos rengiamas Stambule Turkijoje. Šios grupės favoritė yra Serbijos rinktinė, na o jos šansai laimėti auksą yra vertinami tik prasčiau nei ispanų, t.y. koeficientas siekia 6.5. Prieš dvejus metus vykusiame čempionate serbai pralaimėjo paskutines dvi varžybas, t.y. iš pradžių pusfinalyje Lietuvos rinktinei, na o po to ir prancūzams. Kaimynų latvių šansai laimėti 2017 metų Europos krepšinio čempionatą vertinami gana aukštai, t.y. santykiu 21/1. Prieš tai vykusiame čempionate Latvijos rinktinė ketvirtfinalyje pralaimėjo Prancūzijos krepšininkams.

Rusija ir Turkija - tai kitos dvi šalys, kurių krepšininkai turėtų įveikti grupių etapą. Anot lažybų tarpininkų, tikimybė, kad šių valstybinių rinktinės užims pirmą vietą čempionate siekia atitinkamai 26 ir 51. Prieš dvejus metus vykusiame turnyre rusai patyrė fiasko, t.y. grupėje užėmė tik penktą vietą bei nepateko į kitą etapą, na o turkams sekėsi kiek geriau, vis dėl to jau aštunfinalyje jie turėjo pripažinti prancūzų pranašumą. Belgijos ir Didžiosios Britanijos krepšininkų šansai nuveikti kažką šiame Europos krepšinio čempionate yra vertinami gana kukliai.


Čempionato tvarkaraštis


Atkrintamųjų sistema:




Gero ir gražaus bei aistringo krepšinio, daug pergalių bei pozityvių emocijų ir šypsenų!

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,renginys,sportas)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.
2019-04-20 » Niujorko 2019 metų tarptautinė automobilių paroda

 
Dar nėra komentarų