Snaigės pelnas pastebimai susitraukė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-30 14:42 Komentarai: (0)
Visiems puikiai žinoma Lietuvos šaldytuvų gamintoja Snaigė, kurios akcijomis prekiaujama Vilniaus biržoje, šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pajamos smuktelėjo, o dėl padidėjusių išlaidų pelnas pastebimai susitraukė. Šiandieninės prekybos metu jos akcijos pinga: Snaigė 0,290 (-3,33%).

Per antrą šių metų ketvirtį minimos įmonės pajamos siekė 11,553 mln. eurų, kas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie du procentus mažiau. Tuo tarpu grynasis pelnas per minimą laikotarpį dėl to, kad išlaidos ūgtelėjo, o kaip minėta pajamos kiek smuktelėjo, susitraukė nuo 0,941 iki 0,036 mln. eurų.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio Snaigės pajamos siekia 18,73 mln. eurų, EBITDA sudaro 1 mln. eurų, o grynasis rezultatas yra neigiamas, t.y. 179 tūkstančių eurų nuostolis. Prieš metus per pirmus šešis mėnesius bendrovės pajamos siekė 18,867 mln. eurų, EBITDA pelnas - 1,99 mln. eurų, o grynasis rezultatas buvo teigiamas, t.y. grynasis pelnas sudarė 36,4 tūkstančio eurų.

Džiugu, kad toliau auga pardavimai tose rinkose, kur AB Snaigė parduoda su savo prekiniu ženklu, - teigė Gediminas Čeika. „Ypač džiaugiamės atsigaunančiais pardavimais Ukrainoje. Palyginus su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu, pardavimų pajamos šioje šalyje per pirmąjį 2017 m. pusmetį išaugo net 60 proc.“

Kaip rašoma pranešime, didžiausiomis bendrovės rinkomis ir toliau išlieka Prancūzija, Vokietija, Ukraina, Lenkija, Čekija.

Per pastaruosius vienerius metus Snaigės akcijos pabrango apie šešiolika procentų, o nuo šių metų pradžios jų vertė pakilo 17,7 procento. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė atitinkamai paaugo dvidešimt dviem procentais bei 17,3 procento.
 
Dar nėra komentarų