Verslo ir rinkų naujienos » Aukso kaina pakils iki 1400 dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-08-24 15:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25838


Dėl ilgalaikių palūkanų normų sumažėjimo ir reformų už Atlanto nebuvimo, aukso kaina pakils iki aukščiausio lygio per pastaruosius ketverius metus, prognozuoja Bank of America analitikai.

Nuo šių metų pradžios šis vertingasis metalas jau pabrango virš dvylikos procentų, na o šiandien po pietų biržoje už unciją aukso mokėta po 1292.83 dolerius, arba nežymiai mažiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu.

Aukso kainos didėjimui pasitarnavo pigęs doleris, naujojo Amerikos prezidento Donald Trump administracijos problemos bei padidėjusi geopolitinė įtampa. Anot Bank of America banko Žaliavų rinkos padalinio vadovo Francisco Blanch, aukso kaina ir toliau didės bei kitų metų pradžioje turėtų pasiekti 1400 dolerių už unciją lygį.

Jo nuomone, ekonominio ciklo pokyčiai abiejose Atlanto vandenyno pusėse sustiprins eurą dolerio atžvilgiu, tad tuo pačiu pabrangs auksas doleriais. FED nesugriežtins taip greit politikos kaip tikimąsi, dėl to padidės trumpalaikių obligacijų pajamingumas, o ilgalaikės trukmės Amerikos obligacijų pajamingumas tuo pačiu metu stagnuos.

Francisco Blanch atkreipia dėmesį, jog Europos Centrinis bankas rengiasi sumažinti aktyvų supirkimo apimtis. Be to, dėl Donald Trump administracijos vidaus problemų ko gero nepaspartės ekonominių reformų įgyvendinimas.

„Viso to rezultatas - stiprus euras ir neaiškumas susijęs su Amerikos ilgalaikėmis palūkanų normomis, o tai veiksniai, kurie yra palankūs auksui. Tuo tarpu Europos Centrinis bankas nepaisant struktūrinių problemų euro zonoje sprendimo trūkumo ketina sugriežtinti savo politiką, o tai taip pat leidžia daryti prielaidą, kad po to kai prieš kelis mėnesius aukso kaina pasiekė dugną, jis pateko į ciklo augimo fazę“ - pažymi Francisco Blanch.