Geopolitinė rizika ne ten, kur dauguma tai mato

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-18 14:59 Komentarai: (2)
Amerikai didžiausią geopolitinę riziką kelia ne tai, kad Šiaurės Korėja gali paleisti raketas į Guamą ar į žemyninę šios šalies teritoriją, tikina Nassim Taleb, kuris yra žinomas kaip tokių knygų „Fooled by Randomness” ir kitų autorius.

Anot jo, didesnę grėsmė nei branduolinis karas yra terorizmas ar pandemija.

„Branduoliniai ginklai yra tai, kur esame geri, taip pat gera ir mūsų kariuomenė. Bet kaip paaiškėjo, esame itin silpni kovoje su partizanais, teroristais. Šiuo atveju mes nesugebame kovoti su ISIS“ - tikino Niujorko universiteto dėstytojas.

Jo nuomone, nepaisant prezidento Donald Trump ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim Dzong Una pasisakymų, branduolinio konflikto rizika yra nedidelė.

Tarp didžiausių galimų grėsmių visuomenei, Nassim Taleb, kuris yra „The Black Swan” knygos autorius, įvardino tai, jog biologinis ginklas arba tiekiamo vandens apnuodijimas gali sukelti daugiau mirčių nei sprogusi branduolinė bomba Manhetene, kas be jokios abejonės būtų baisus dalykas.

„Aš per daug nesigilinu į tai, todėl man lengviau gyventi“ - reziumavo Niujorko universiteto profesorius.
 
1.   Parašė C#   2017-08-19 12:53  

Ner cia ko bijot tu teroristu, reikia prie ju tiesiog priprast ir viskas. Nes taip sako eurotolerastai, gyvenkime visi draugiskai ir laimingai su visokio plauko pajuodeliais.

Pasivaiksciojimas po miesto centra:

Prie gatves kampo pasitinka pareigunai - siandien sita gatve uzdaryta, ten vel zmones su busiku sutraiske. Bukite atsargus, keli su macetemis kazkur vis dar slapstosi.

Nu px einam i savo megstama kavine - pasirodo susprogdinta, desimtys zuvusiu.

Nu pizdec kaip sunku siandien rast kur pavalgyt...

 
2.   Parašė maxa   2017-08-19 14:34  

Jo, matyt saugiausiom kavinėm Europoj taps chalial-zabegalovkės, saugiausiom mokyklom - islamiškos mokyklos, saugiausiom vietos pramogom - mečetės, o saugiausiu hobiu taps Korano skaitymas