Bankininkystės taisyklių pokyčiai pavojingi ir trumparegiški

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-17 18:32 Komentarai: (1)
Aktyvios Amerikos valdžios pastangos siekiant sušvelninti bankų atžvilgiu taikomas taisykles ir reikalavimus - tai labai pavojinga ir trumparegiška, duodamas interviu Financial Times leidiniui pareiškė vienas iš svarbiausių žmonių Amerikos Centriniame banke Stanley Fischer.

Jis teigė, jog yra nerimą keliančių požymių apie norą grįžti į status quo, kuris buvo iki 2008 metų finansų krizės.

„Bijau, kad Amerikos politinė sistema gali mus nukreipti labai pavojinga kryptimi“ - sakė Amerikos Federalinio Rezervų banko viceprezidentas Stanley Fischer.

„Nuo praėjusio amžiaus 30 -ųjų Didžiosios Depresijos prireikė aštuoniasdešimties metų kol sulaukėme naujos finansų krizės, kurios mastas galėjo būti toks pats. Na o dabar po dešimties metų visi nori, kad sugrįžtume ten pat“ - atkreipė dėmesį jis bei pabrėžė, kad dabartinės tvarkos sušvelninimas būtų baisi klaida.

„Manau, kad tai tikrai labai pavojinga ir labai trumparegiška“ - perspėjo Stanley Fischer.

Vis dėl to jis pritaria pastangoms palengvinti mažiems bankams taikomas taisykles bei teigia, kad tai padės išlaikyti pusiausvyrą bankinėje sistemoje.

„Kongresas yra labai įsitraukęs į šiuos dalykus, todėl egzistuoja spaudimas sušvelninti. Manau, kad spaudimo sušvelninimas mažų bankų atžvilgiu - tai gerai. Tačiau aš baiminuosi, kad didėja spaudimas sušvelninti didžiųjų bankų priežiūrą, kas yra labai pavojinga“ - reziumavo Amerikos Centrinio banko viceprezidentas.
 
1.   Parašė C#   2017-08-17 18:55  

Tai taip ir bus, tuoj visi patikes kad akcijos gali tik kylt forever ir atrish vadzias. Ispus dar koki nors nauja NT burbula, tik pliokst, ir keberiokst is naujo.