Euras toliau stiprės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-16 17:20 Komentarai: (2)
Populizmo bangos Europoje sustabdymas lems tai, jog sustiprės bendra valiuta euras, kuris, anot investicinio banko Morgan Stanley specialistų, daugelio metų perspektyvoje ir toliau brangs.

Jie prognozuoja, kad kitų metų pradžioje valiutų rinkoje už vieną eurą jau bus mokama po 1,25 dolerius, o tai reiškia, kad mūsų valiuta dar pabrangtų apie septynis procentus, ir ši tendencija ilgalaikėje perspektyvoje ir toliau turėtų išlikti

Anot Morgan Stanley analitikų, artimiausių dvylikos mėnesių perspektyvoje mūsų valiuta dolerio atžvilgiu turėtų sustiprėti ir dar labiau, t.y. iki 1,28 dolerių.

Jų nuomone, tokį scenarijų turėtų lemti tai, jog pavyko Europoje sustabdyti populizmo bangą, kuri kėlė grėsmę Europos sąjungos stabilumui.

Šių metų rinkimuose Nyderlanduose ir Prancūzijoje populistai patyrė pralaimėjimą ir nuomonių apklausos prieš Vokietijoje įvyksiančius parlamento rinkimus rodo, kad laimėti turėtų krikščionys demokratai ir kanclerė Angela Merkel.

Taip pat euro brangimą lėmė geresnės euro zonos ekonomikos augimo perspektyvos ir tai, kad Europos Centrinis bankas turėtų pradėti laipsniškai normalizuoti savo vykdomą monetarinę politiką.

Investicinio banko Morgan Stanley specialistai prognozuoja, kad euro zonos Centrinis bankas toleruos bendros valiutos sustiprėjimą. Anot jų, bet koks euro susilpnėjimas Amerikos valiutos atžvilgiu - tai bus gera galimybė pirkti mūsų valiutą.

Artėjant vakarui valiutų rinkoje už vieną eurą buvo mokama po 1.17029 dolerius, arba 0,27 procento mažiau nei vakar. Nuo šių metų pradžios mūsų valiuta Amerikos dolerio atžvilgiu sustiprėjo virš vienuolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus - apie keturis procentus. Rugpjūčio pradžioje už vieną eurą mokėta ir po 1.19101 dolerį.
 
1.   Parašė senas   2017-08-16 19:50  

Kiek atsimenu, metų pradžioje buvo prognozuojama, kad metų pabaigoje euro ir dolerio santykis bus 1. Dabar jau viskas atvirkščiai.

 
2.   Parašė IT17   2017-08-16 19:55  

nu tai reik daryt priesingai ir tiek ziniu vis daugiau optimistiniu prognoziu euro atzvilgiu, atmosfera kaista...