K.Rogoff: staigus palūkanų padidėjimas - tai grėsmė pasaulio ekonomikai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-14 18:03 Komentarai: (2)
Šiuo metu didžiausia grėsmė pasaulio ekonomikai yra ne kas kitas, o staigus palūkanų normų padidėjimas, įspėja buvęs vyriausiasis Tarptautinio valiutos fondo ekonomistas Kenneth Rogoff.

Iki šiol, garsus ekonomistas buvo įsitikinęs, kad didžiausia grėsmė pasaulio ekonomikai - tai Kinija. Kenneth Rogoff atkreipia dėmesį, kad žmonės priprato prie itin žemų palūkanų normų, kas tuo pačiu lėmė, jog padidėjo fizinių ir juridinių asmenų skolos.

„Jei kas nors atsitiks, kas stumtelės palūkanų normas į viršų, mes galime pamatyti daug silpnų vietų, kur didelės skolos, kurios pradės irti“ - sakė minimas ekonomistas.

Jis taip pat mano, jog tuo pačiu ir Baltųjų rūmų politika didina nežinomybę.

„Egzistuoja rizika, kad Baltieji rūmai arba Amerika padarys kažką labai neracionalaus. Tai gali atrodyti hiperboliškai, bet mes visi sulaikę kvėpavimą“ - tikino buvęs vyriausiasis Tarptautinio valiutos fondo ekonomistas Kenneth Rogoff.

Jis tuo pačiu pripažino, kad nors Amerika iš esmės atsigavo po 2007 - 2008 metų nuosmukio, tačiau buvęs krachas išgąsdino dabartinę kartą, ir dėl to daugelis jaunų žmonių nesugebėjo susirasti darbą.

„Manau, kad ši katastrofa labai sustiprino šią populizmo bangą, kuri dabar jaučiama pasaulyje. Jei nebūtų šio kracho, Donald Trump netaptų Amerikos prezidentu“ - reziumavo minimas ekonomistas.
 
1.   Parašė Birželis   2017-08-14 18:09  

Nera reikalo nerimauti juk bitcoinui nekels palukanu o jis gi jau pasaulio pinigas

 
2.   Parašė senas   2017-08-15 10:36  

Kiekvienas kvailys gali tokias prognozes padaryti:''Jei kas nors atsitiks...'' ir ''Egzistuoja rizika...''. Čia užtenka ir vištos proto.