Rusijos ekonomika ūgtelėjo gerokai sparčiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-11 18:07 Komentarai: (0)
Šiandien Rusijos Federalinis statistikos departamentas paskelbė preliminarią informaciją apie tai kaip per antrą šių metų ketvirtį pakito šalies bendrasis vidaus produktas. Paaiškėjo, jog jo augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius.

Per antrą šių metų ketvirtį metinis Rusijos bendrojo vidaus produkto prieaugis siekė 2,5 procento, t.y. didžiausias nuo pat 2012 metų trečiojo ketvirčio, ir jis buvo net penkis kartus didesnis nei ketvirtį prieš tai. Ekonomistai prognozavo, jog šios šalies ekonomikos metinis prieaugis paspartės iki vidutiniškai 1,7 procento.

Rusijos Ekonomikos ministerija tikėjosi, jog šios šalies ekonomika per antrą šių metų ketvirtį paaugs 2,7 procento.

Tai jau trečias ketvirtis iš eilės kai fiksuojamas Rusijos bendrojo vidaus produkto metinis prieaugis. Per pirmą šių metų ketvirtį jis sudarė 0,5 procento, o ketvirtį prieš tai siekė 0,3 procento.

Analitikai teigia, kad pagrindinis šios šalies ekonomikos augimo variklis buvo didėjusios vartotojų išlaidos.

„Antroje metų pusėje tikriausiai vartojimas bus pagrindinis augimo variklis“ - sakė 4CAST-RGE ekonomistas Juri Kren.

„Kalbant apie augimo veiksnius - tai bus vidaus paklausa, t.y. vartojimo, ilgalaikių investicijų ir atsargų derinys. Tai, kas laukia Rusijos, tai tęstinumas tendencijų, kurias matėme pirmąjį ketvirtį, tačiau vartojimas tampa svarbesniu veiksniu, dėl kurio atsigaunama“ - teigė Barclays Capital ekonomistė Liza Ermolenko.

Artėjant vakarui už vieną dolerį buvo mokama po 59.939 rublius, arba nežymiai daugiau nei vakar, na o už vieną eurą mokėta po 70.6622 rublius, arba 0,39 procento daugiau nei ketvirtadienį.

Nuo šių metų pradžios Amerikos valiuta Rusijos rublio atžvilgiu atpigo dviem procentais, o per pastaruosius vienerius metus - septyniais procentais. Tuo tarpu mūsų valiuta rublio atžvilgiu atitinkamai pabrango apie dešimt procentų bei atpigo apie du procentus.
 
Dar nėra komentarų