Verslo ir rinkų naujienos » Reikia turėti aukso


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-08-11 12:54.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25771


Atsižvelgiant į dabartinę ekonominę ir politinę padėtį, 5 - 10 procentų investicinio portfelio turėtų sudaryti auksas, pareiškė didžiausio hedge arba rizikos draudimo fondo valdytojas Ray Dalio.

„Auganti rizika yra daugiau politinė nei ekonominė, kas sukelia tam tikrų sunkumų kai kalbama apie jos vertinimą“ - sakė Bridgewater Associates vadovas.

Tarp grėsmių Ray Dalio įvardijo du konfrontacinius, nacionalistinius ir militaristinius lyderius, kurie žaidžia vienas su kitu - kas pirmas išsigąs. Be to, anot jo, didėja rizika, kad Amerikos Kongresas nepadidins skolinimosi limito, kas gali lemti „techninį“ šios šalies nemokumą.

Ray Dalio pabrėžia, kad nors jo įmonė neturi specialių žinių apie būsimus įvykius, tačiau jeigu reikalai pajudės į blogąją pusę, tuomet gerokai šoktelės aukso kaip saugaus aktyvo paklausa.

„Mes taip pat galime pasakyti, kad jeigu padėtis pablogės, tuomet atrodo, jog auksui (daugiau nei kitiems saugiems aktyvams kaip doleriui, jenai ir valstybiniams skolos vertybiniams popieriams) tai bus naudinga“ - tikina jis.

„Mes stengiamės likti likvidūs, diversifikuoti, bei nebūti itin paveikti dėl bet kokių ekonominių įvykių“ - reziumavo didžiausio hedge arba rizikos draudimo fondo valdytojas.