Verslo ir rinkų naujienos » Aktyvų valdytojai ragina susimažinti riziką


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-08-10 16:58.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25767


Tokių didžiųjų bendrovių kaip PIMCO ir T.Rowe Price Group aktyvų valdytojai ragina investuotojus susimažinti riziką, t.y. parduoti turimas rizikingų bendrovių akcijas ir dideliu pajamingumu pasižyminčias obligacijas.

„Padarę išvadą, kad aktyvų kainos iš esmės yra aukštos, susimažinome riziką mūsų pozicijose“ - paskelbė PIMCO atstovai Mihir Worah ir Geraldine Sundstrom.

Jie pripažino, kad, nors vis dar įmanomas „stebinantis" augimas, tačiau vertės šiuo metu suteikia mažai vietos klaidoms. Minimos investicinės kompanijos analitikai ragina ypač atsargiai vertinti tolimesnes Amerikos bendrovių akcijų, kurių vertė pastebimai išpūstos, perspektyvas. PIMCO atstovai rekomenduoja rinktis su infliacija susietas obligacijas, žaliavas, auksą bei investicijas į nekilnojamą turtą.

Panašios nuomonės laikosi ir T. Rowe Price Group analitikai. Jie susimažino savo turimą akcijų dalį investiciniame portfelyje iki žemiausio lygio nuo pat 2000 metų. Jie taip pat pardavė dalį turėtų didelio pajamingumo obligacijų bei dalį besivystančių šalių skolos vertybinių popierių.

„Viskas yra brangu, na o mes esame vėliausiame verslo ciklo etape. Tai lemia, kad rizikingi aktyvai tampa per daug trapūs, ir nėra daug atramos“ - tikino minimos kompanijos atstovai.