Šveicarijos Centrinio banko investicinis portfelis pakilo iki rekordinio lygio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-09 17:12 Komentarai: (0)
Praėjusio ketvirčio pabaigoje Šveicarijos Nacionalinis bankas turėjo Amerikos bendrovių akcijų investicinį portfelį už absoliučiai rekordinę 84,3 milijardo dolerių sumą. Tokius duomenis pateikia Amerikos vertybinių popierių ir biržų priežiūros komisija.

Palyginus su kovo mėnesio pabaigoje buvusia minimo portfelio verte, t.y. 80,4 mlrd. dolerių, ji paaugo beveik penkiais procentais.

Šveicarijos Centrinis bankas atlikdamas intervencijas valiutų rinkoje bei tokiu būdu siekdamas neleisti sustiprėti šalies valiutai frankui sukaupė 714,3 mlrd. frankų vertės užsienio valiutų rezervus.

Šias lėšas jis investavo tiek į akcijas, tiek ir į obligacijas. Antrojo ketvirčio pabaigoje dvidešimt procentų šio Centrinio banko rezervų buvo investuota į akcijas.

Iš viso praėjusių ketvirčio pabaigoje Šveicarijos Nacionalinis bankas turėjo 2,558 kompanijų, kurių akcijomis prekiaujama Amerikos biržose, nuosavybės vertybinių popierių.

Daugiausiai lėšų buvo investuota į Apple įmonės akcijas, antroje vietoje pagal investicijas Microsoft, trečioje kitos technologijų sektoriaus atstovės Amazon.com akcijos. Be to, Šveicarijos Centrinis bankas turi įsigijęs ir tokių didžiųjų Amerikos bendrovių kaip Johnson & Johnson, Facebook, Exxon Mobil, Alphabet, AT&T bei Procter & Gamble Co ir kitų bendrovių akcijų.
 
Dar nėra komentarų