JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-08-08 14:48 Komentarai: (0)
Po vakarykštės rekordais pažymėtos dienos JAV akcijų indeksams šiandien jų ateities sandoriai yra linkę kristi, investuotojams fiksuojant pelnus.



JAV akcijos pirmadienį pasižymėjo naujais rekordais – nors patys pakilimai ir nebuvo labai dideli, tačiau to pakako, kad S&P 500 ir Dow Jones pažymėtų naujas rekordines viršūnes. Galima pažymėti, kad kilo daugelis akcijų, nes brango 8 iš 11 S&P 500 indekso sektorių. Labiausiai išsiskyrė technologijų sektorius, prie kurio brangimo daugiausiai prisidėjo puslaidininkių bendrovės. Vakar kalbą sakydamas JAV centrinio banko atstovas (Sent Luiso banko prezidentas) Jamesas Bullardas pažymėjo, jog trumpo laikotarpio palūkanų normos atrodo tinkamos ir šiuo metu taikoma banko politika palūkanų normų atžvilgiu turėtų dar kurį laiką išlikti tinkama.

Azijoje akcijos šiandien neparodė vienos krypties, o aktyvumas išliko gana mažas. Kinija paskelbė, jog jos užsienio valiutos rezervai liepą toliau augo – per mėnesį ūgtelėjo 23,93 mlrd. USD (analitikai laukė 15 mlrd. USD didėjimo) iki 3,081 trln. USD.

Europoje akcijos krenta. Vokietijos prekybos perteklius birželį šiek tiek didėjo iki 21,2 mlrd. EUR, tačiau tiek importas, tiek ir eksportas krito. Įdomu pastebėti, jog eksporto apimtys per mėnesį susitraukė 2,8%, t.y. pirmąsyk šiemet. Prekybos balansą išgelbėjo tik dar labiau traukęsis importas (-4,5%).

Ši savaitė bus ne itin gausi ekonomikos naujienų. Trečiadienį bus paskelbtos JAV naftos atsargos, o ketvirtadienį išvysime JAV gamintojų kainų indeksą ir bedarbių paraiškas. Be to, kalbą sakys JAV centrinio banko atstovas (Niujorko banko vadovas) Bill Dudley. Savaitės pabaigoje rinkos dalyviai akylai stebės JAV infliacijos duomenis.

Naftos investuotojai laukia, kaip šiandien pasibaigs dviejų dienų OPEC ir jų partnerių susitikimas. Susitikime siekiama aptarti, kaip galima būtų padidinti priežiūrą, kaip laikomasi susitarimo apriboti žaliavos išgavimą. Įtariama, jog kai kurios šalys netinkamai laikosi šio įsipareigojimo, nes ir rimtų svertų tam užtikrinti rasti nelengva. Ribojimams jau ima priešintis Ekvadoras, teigdamas, kad tai labai kenkia šalies ekonomikai. Susitikimo metu turėtų būti aptartas ir Libijos prisijungimas prie susitarimo - anksčiau ji nesilaikė susitarimo dėl karinių neramumų valstybėje. Dabar, kuomet Libija kasdien jau išgauna apie 1 mln. barelių, tiesą pasakius, daugelis netgi abejoja, ar ji turėtų investicinių ir infrastruktūros galimybių išgauti ženkliai daugiau naftos.

 
Dar nėra komentarų