Caterpillar nudžiugino, vėl padidino metines prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-07-25 15:30 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje ekskavatorių, buldozerių ir kitų statyboje bei kasyboje naudojamų mašinų ir įrengimų gamintoja iš Amerikos Caterpillar nudžiugino. Kompanijos veiklos rezultatai ne tik pagerėjo, tačiau iš viršijo lūkesčius, be to, dar buvo kilstelta ir metinių veiklos rezultatų prognozė. Prieš prekybinės sesijos metu jos akcijos pastebimai brangsta: Caterpillar 113.95 (5.33%).

Per praėjusį ketvirtį minimos įmonės pajamos siekė 11,331 mlrd. dolerių, kai laukta, jog jos sudarys vidutiniškai 10,93 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos pakilo beveik dešimt procentų.

Caterpillar veiklos pelnas per minimą laikotarpį padidėjo beveik šešiasdešimt procentų iki 1,251 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas šoktelėjo 45,8 procento iki 802 mln. dolerių arba iki 1.35 dolerių akcijai.

Pakoreguotas bendrovės ketvirčio pelnas akcijai sudarė 1.49 dolerius, kai laukta, jog jis sieks vidutiniškai 1.26 dolerius.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio didžiausios pasaulyje ekskavatorių, buldozerių ir kitų statyboje bei kasyboje naudojamų mašinų ir įrengimų gamintojos pajamos sudaro 21,153 mlrd. dolerių, veiklos pelnas - 1,668 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudaro 994 mln. dolerių. Lyginant su praėjusių metų pirmu pusmečiu, pajamos pakilo 6,8 procento, veiklos pelnas - 30,4 procento, tuo tarpu grynojo pelno vertė pašoko 21,1 procento.

Caterpillar kompanijos vadovybė įvertinusi antrojo šių metų ketvirčio ir pirmojo pusmečio veiklos rezultatus nusprendė ir vėl pagerinti metines veiklos rezultatų prognozes. Pajamų prognozė buvo kilstelta nuo 38 - 41 iki 42 - 44 mlrd. dolerių, na o pakoreguoto pelno akcijai prognozė buvo padidinta nuo 3.75 iki penkių dolerių. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į padidėjusią kompanijos gaminamos produkcijos paklausą visame pasaulyje bei įvertinus kaštų kontrolę.

Nuo šių metų pradžios Caterpillar rinkos vertė pakilo 16,7 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 36,3 procento.


Šios įmonės akcijų kaina po to kai balandį ištrūko iš ilgalaikio ir gan plataus konsolidacinio kanalo pro jo viršutinę dalį pajudėjo link rekordinių lygių. Tačiau negalima atmesti, jog anksčiau ar vėliau šioje pozicijoje sulauksime korekcijos.

 
Dar nėra komentarų