Neigiamas požiūris Amerikos akcijų rinkos atžvilgiu didžiausias nuo pat 2008 metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-07-20 01:47 Komentarai: (0)
Remiantis Bank of America banko atlikta naujausia fondų valdytojų apklausa, jie neigiamai Amerikos akcijų rinkos atžvilgiu nusiteikę labiausiai nuo pat 2008 metų sausio mėnesio.

Būtent tuomet vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P 500 buvo netoli savo ankstesnio rekordinio lygio prieš tai kai jo vertė finansų krizės metu gerokai driokstelėjo žemyn.

„Net aštuoniasdešimt procentų investuotojų mano, jog Amerika yra labiausiai pervertintas regionas“ - skelbia Michael Hartnett vadovaujami strategai.

Ši apklausa buvo atlikta liepos 7 - 13 dienomis ir joje dalyvavo 207 investicijų valdytojai, kurių valdomų aktyvų bendra vertė sudaro net 586 milijardus dolerių. Mėnesį prieš tai atliktos apklausos metu net 84 procentai respondentų atsakė, jog Amerikos akcijų rinka yra labiausiai pervertinta.

Trečią mėnesį iš eilės labiausiai pervertintu įvardintas Nasdaq Composite indeksas. Šiuo metu, anot aktyvų valdytojų, didžiausiu patrauklu pasižymi bankinis sektorius ir tokia nuomone buvo pareikšta pirmą kart šiais metais, nes anksčiau pirmenybė buvo teikiama technologijų sektoriui.

Nuo šių metų pradžios Nasdaq indeksas jau paaugo 18,6 procento, tuo tarpu KBW Bank Index vertė ūgtelėjo vos keturiais procentais. Kalbant apie rizikas, tai tarp aktyvų valdytojų populiariausios buvo šios trys, t.y. pasaulinės obligacijų rinkos krachas, Amerikos Federalinio Rezervų banko ir Europos Centrinio banko galimos klaidos įgyvendinant pinigų politikas bei griežtinimas Kinijos kredito rinkoje.
 
Dar nėra komentarų