JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-07-18 13:33 Komentarai: (0)
Šiandien jau pilnu pajėgumu įsibėgėja JAV įmonių ketvirtinių rezultatų skelbimo sezonas. JAV akcijų ateities sandoriai nuosaikiai kyla.



JAV akcijų indeksai pirmadienio prekybos sesiją baigė praktiškai nepakitę. Investuotojai lūkuriuoja bendrovių ketvirtinių rezultatų, kurie galėtų patvirtinti, jog įmonių pelnai yra solidūs. Brangimu apie 3% vakar išsiskyrė mažmenininkių Macy’s Inc. ir Kohl’s Corp. akcijos, kadangi nuo metų pradžios gerokai nusiritus šių kompanijų akcijoms jas pirkti ėmėsi su įmonėmis susiję asmenys. Be to, pasirodė žinia, kad respublikonų senatoriai nepritaria daugumos lyderio M. McConnelo siūlomam sveikatos sektoriaus reformos variantui, kuris turėtų pakeisti Obamacare. Toks susiskaldymas Trumpo partijos viduje tik dar prideda nuogąstavimų, jog daugelio žadėtų reformų sklandžiai įgyvendinti nepavyks.

Didesnė dalis akcijų Azijoje šiandien krito, tik Kinijos rinka švelniai stiebėsi po vakarykštės smarkios korekcijos. Kadangi doleris paskutiniu metu silpnėja (EUR/USD netgi pasiekė 1,15 ribą), laukiant, kad JAV centrinis bankas neskubės griežtinti monetarinės politikos, tai tuo pačiu stiprina jeną, o Japonijos eksportuotojams tai nepalanki žinia. Be to, šį ketvirtadienį posėdžiauja ECB ir Japonijos centriniai bankai. Dalis rinkos dalyvių laukia griežtesnių ECB pasisakymų, kas galėtų stiprinti eurą, silpninti dolerį, tačiau kartu vėlgi keltų jenos vertę.

Europoje akcijos nerodo bendros krypties. Šiek tiek slogių nuotaikų prideda paskelbti kai kurių įmonių (pvz., Ericsson AB) nuviliantys ketvirtiniai rezultatai, be to, nerimą kursto ir stringančios JAV reformos dėl nesutarimų JAV respublikonų gretose.

Šveicarijos farmacininkė Novartis ganėtinai nudžiugino investuotojus savo ketvirtiniais rezultatais. Pajamos, kaip ir prognozuota, antrąjį ketvirtį smuktelėjo 2% iki 12,2 mlrd. USD, o pelnas akcijai sumažėjo iki 1,22 USD, kai analitikai laukė 1,18 USD. Nors šie skaičiai indikuoja susitraukimą, tačiau buvo įžvelgiama nemažai teigiamų ženklų. Pirmiausia akių lygoms gydyti skirto Alcon padalinio pajamos augo 1% ir, anot įmonės, 2017 m. numatomas vienaženklis augimas (prieš tai augimo nelaukta). Be to, įmonės vadovas Joe Jimenez pabrėžė, jog prognozuoja bendrai pajamų augimą kitąmet. Galiausiai kompanija nutarė koncentruotis į naujų vaistų gamybą (pvz., širdies vaistai Entresto, krūties vėžio Kisqali), kad kompensuotų savo pagrindinio gaminio Gleevec, skirto leukemijai gydyti, pajamų praradimus dėl pigesnių konkurentų generinių vaistų.

Šiandien investuotojai sulauks nemažai bendrovių ketvirtinių rezultatų (žiūr. lentelę). Taip pat šią savaitę rezultatus skelbs ir Goldman Sachs, kuri daug priklauso nuo pajamų iš prekybos vertybiniais popieriais – šios pajamos dabar yra daugelio investuotojų dėmesio centre. Be to, išvysime ir Microsoft bei General Electric pasiekimus, kurie leis geriau įvertinti situaciją technologijų ir pramonės sektoriuose.

 
Dar nėra komentarų