JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-07-14 14:22 Komentarai: (0)
Laukiant šiandien skelbiamų JAV finansų sektoriaus atstovų ketvirtinių rezultatų ir infliacijos duomenų, JAV akcijų indeksų ateities sandoriai stoviniuoja vietoje.



Ketvirtadienį didesnė dalis JAV akcijų kilo, kadangi šalies centrinio banko vadovė, kaip ir tikėtasi, savo pranešime Senato komitete išlaikė švelnų toną ir darsyk pabrėžė, jog neskubės griežtinti monetarinės politikos. Kitas FED atstovas (Dalaso bako prezidentas Robas Kaplanas) taip pat pasisakė, jog norėtų išvysti daugiau įrodymų, kad infliacija atsigauna, prieš toliau keliant palūkanų normą. Vakar taip pat išsiskyrė mažmenininkai, kurių akcijos brango, vienai didžiausių šio sektoriaus atstovių Target Corp. pagerinus savo antrojo ketvirčio prognozes. Akcija šoktelėjo beveik 5%, o kompanija paskelbė laukianti švelnaus pardavimų augimo (anksčiau prognozuotas vienaženklis kritimas), o pelno akcijai prognozė buvo kilstelėta nuo 0,95 USD iki 1,15 USD.

Azijos akcijos šiandien sekė įkandin JAV prekybai, daugelyje rinkų buvo jaučiamas optimizmas. Europoje akcijos yra mažai pakitusios ir laukia pagrindinių dienos naujienų iš JAV – ekonomikos rodiklių ir bankų rezultatų. Tarp brangstančių sektorių išsiskiria pramonės ir komunalinių paslaugų teikėjų akcijos, o žemyn juda žaliavų ir sveikatos apsaugos sektoriaus kompanijos.

Šiandien investuotojai laukia JAV finansų įmonių ketvirtinių rezultatų, kurie pasirodys dar iki prekybos ir tarsi lakmuso popierėlis gali parodyti, kokių rezultatų galime tikėtis ir iš kitų šio sektoriaus atstovų. JP Morgan Chase rezultatai ką tik pasirodė – tiek pajamos, tiek ir pelnas pranoko analitikų lūkesčius. Be to, ne ką mažiau svarbu bus išvysti infliacijos duomenis, kadangi FED davė aiškia suprasti, jog tai dabar yra bene pagrindinis indikatorius, kuris lemia jų sprendimus, vykdant pinigų politiką.

Po vakarykščio naftos šuolio šiandien žaliavos kaina kyla toliau. Prie to daugiausia prisideda Tarptautinės energetikos agentūros mėnesinė ataskaita, kurią daugelis interpretavo kaip žaliavos paklausos kilimo prognozę. Nors agentūra išties pateikė naftos paklausos augimo prognozę 2017 metams, tačiau reikia pažymėti, kad pirmiausia buvo akcentuota, jog pasiūla birželį ūgtelėjo 720 000 barelių iki 97,46 mln. barelių per dieną. Be to, buvo paraginta palaukti ir įsitikinti, kad paklausa tikrai auga (vyksta susibalansavimas). Galima tik paminėti, jog pastaruoju metu daugelis būgštauja dėl besipučiančios JAV pasiūlos, tačiau atsiranda ir kontrargumentuojančių, jog šis augimas tuoj pasieks piką, nes jo potencialas yra ribotas. Taigi kol kas aišku viena, kol yra daug nesutariančių pusių dėl naftos perspektyvų, turėtume ir toliau matyti didelius žaliavos kainos svyravimus.

 
Dar nėra komentarų