Verslo ir rinkų naujienos » Pirmą kart per aštuonerius metus krito aktyvų valdytojų pajamos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-07-13 16:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25604


Per praėjusius metus pirmą kart nuo pat 2008 metų arba finansų krizės pasauliniu mastu sumažėjo aktyvų valdytojų pajamos. Tokius duomenis pateikia Boston Consulting Group kompanija.

Be to, sumažėjo ir šio tipo kompanijų pelnai ir taip nutiko nepaisant to, jog jų valdomų aktyvų vertė per praėjusius metus ūgtelėjo septyniais procentais. 2016 metų pabaigoje aktyvų valdymo kompanijos turto bendrai turėjo už 69 trilijonus dolerių.

Tiesa, pagrindine aktyvų vertė paaugo dėl buvusio pakilimo finansų rinkose, o ne dėl to, kad pavyko pritraukti daugiau investuotojų lėšų. Palyginus su ankstesniais metais, naujai investuotų lėšų grynojo vertė tik nežymiai pakito.

Remiantis Boston Consulting Group pateiktais duomenimis, per praėjusius metus aktyvų valdymo įmonių bendros pajamos smuktelėjo vienu procentu, o pelnas krito dviem procentais. Atkreipiamas dėmesys, jog dėl augusių atlyginimų padidėjo šių įmonių išlaidos.

Investuotojai vis aktyviau renkasi pasyvias investicijų valdymo strategijas, kurios atitinka indeksų pokyčius ir aktyvų valdytojams neduoda tokių didelių pajamų kaip, pavyzdžiui, aktyvios ir alternatyvios strategijos.

Nors pasauliniu mastu pasyviai valdomų aktyvų vertė padidėjo apie 1,5 trilijono dolerių, tačiau pajamos iš šių produktų nepakito ir sudarė keturiolika milijardų dolerių.