Verslo ir rinkų naujienos » C.Lagarde: neatmetu, jog bus dar viena finansų krizė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-07-12 15:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25595


Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde pareiškė, jog ji neatmeta, kad per jos gyvenimą bus dar viena finansų krizė. Tuo tarpu prieš kelias savaites Amerikos Centrinio banko vadovė Janet Yellen buvo pareiškusi, jog nesitiki jos sulaukti.

„Vieną dieną gali būti dar viena krizė“ - sakė Christine Lagarde.

„Aš planuoju ilgai gyventi, ir tikiuosi, kad ji (Yellen) taip pat, todėl nenorėčiau visiškai to atmesti, nes yra ciklų, kuriuos mes matėme per pastarąjį dešimtmetį, ir aš to neatmetu“ - teigė ji.

Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė atkreipė dėmesį į finansų krizių nenuspėjamumą, bei teigė, jog finansų ministrai ir politikai turėtų pasirengti tokiems atvejams.

„Iš kur tai ateis, kokia forma tai bus, ar ji bus tarptautinė ir kokio masto, paprastai krizė niekada neatsiranda iš to, kur mes jos tikimės“ - pridūrė ji.

„Mūsų pareiga ir žinia, kurią mes suteikiame finansų ministrams, politikams - tai būti pasirengusiems. Įsitikinkite, kad jūsų finansų sektorius yra gerai prižiūrimas, gerai reguliuojamas, kad institucijos yra tvirtos ir laukite namuose su pakankamai priemonių, kad galėtumėte atsispirti galimai krizei“ - reziumavo Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde.