Verslo ir rinkų naujienos » A.Greenspan: Amerika įžengia į labai sudėtingą stagfliacijos laikotarpį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-07-10 18:35.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25580


Buvęs ilgametis Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Alan Greenspan perspėja, jog Amerika įžengia į labai sudėtingą stagfliacijos laikotarpį, kuris atsiranda dėl ekonomikos stagnacijos.

„Kadangi šiuo metu atrodo susidaro infliacinis spaudimas, o mes esame ilgalaikiame stagnacijos laikotarpyje, mes dabar judame link to kas vadinama stagfliacija“ - sakė jis.

Stagfliacija - tai reiškinys, kuomet vyrauja nuolatinė aukšta infliacija kartu su dideliu nedarbo lygiu ir stagnuojančia arba nestabilia paklausa šalies ekonomikoje. Alan Greenspan paaiškino, kad ekonominis perėjimas tik trumpalaikiu laikotapiu būna pozityvus.

„Trumpalaikė perspektyva pradeda atrodyti šiek tiek plūduriuojanti, nes infliacija iš tikrųjų padidina pelningumą, ir jūs manote, kad galbūt viskas baigėsi. Bet tai bus klaidinga aušra“ - pabrėžė buvęs ilgametis Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas, kuris dabartinę ekonomiką palygino su ta, kuri buvo 1970 metais.

„Mes praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje prieš stagfliacija buvome šiame laikotarpyje, ir dabar mums bus labai sunku to išvengti“ - reziumavo Alan Greenspan.