UBS pataria pirkti auksą kainai priartėjus prie 1200 dolerių už unciją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-07-04 17:36 Komentarai: (0)
Trumpalaikiu laikotarpiu aukso kaina tikriausiai svyruos 1200 – 1300 dolerių už unciją intervale, nes ji susijusi su palūkanų norma Amerikoje, tikina UBS banko turto valdymo skyrius.

„Neturime nei buliško nei meškiško pakrypimo. Mes tik manome, kad taktiškai auksą reikėtų pirkti kainai esant ties 1200 dolerių už unciją, ir parduoti, kai kaina pasieks 1300 dolerių už unciją, nes laukiamą nominalų palūkanų padidinimą kompensuos infliacijos augimas“ - paaiškino minimo banko žaliavų ir valiutų skyriaus vadovas Wayne Gordon.

Per pirmą šių metų ketvirtį dėl padidėjusios nežinomybės ir politinės rizikos aukso kaina paaugo devyniais procentais, tačiau per antrą ketvirtį šis metalas ėmė pigti, bei per birželį buvo užfiksuotas aukso kainos kritimas ir tai nutiko pirmą kart šiais metais.

„Jei bedarbystė Amerikoje ir toliau mažės, na o Federalinis Rezervų bankas išlaikys palūkanų didinimą be infliacijos, tai tuomet tai trumpalaikiu laikotarpiu neigiamai paveiks auksą, tačiau sumažėjusi jo gavyba ir silpnesnis doleris lems šio metalo kainos augimą. Jei akcijų rinkoje bus kritimas, investuotojai taip pat gali grįžti prie aukso“ - tikino Wayne Gordon.

Tuo tarpu šiandien artėjant vakarui už vieną unciją aukso buvo mokama po 1224.49 dolerius, arba 0,29 procento daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios šis vertingasis metalas pabrango 6,3 procento, o per pastaruosius vienerius metus atpigo 9,5 procento.
 
Dar nėra komentarų