Goldman Sachs padidino S&P 500 indekso vertės prognozę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-28 18:33 Komentarai: (0)
Investicinio banko Goldman Sachs analitikai nusprendė kilstelti vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P 500 vertės prognozę šių metų pabaigai. Tačiau ši prognozė yra žemesnė už dabartinę šio indekso vertę.

Taigi, minimo indekso vertės šių metų pabaigai prognozė buvo padidinta nuo 2300 iki 2400 punktų. Jie tuo pačiu tikisi, kad per antrą šių metų pusę pastebimai pagerės finansų ir technologijų sektorių atstovių veiklos rezultatai.

„Iki šiol 2017 metais lėtas Amerikos ekonomikos augimo tempas buvo naudingas informacinių technologijų sektoriui. Metinė grąža šiame sektoriuje yra dvigubai didesnė nei S&P 500 atveju (21 ir 10 procentų). Mes tikimės, kad ši tendencija išliks ir per 2017 metų antrąją pusę. Nes augimo galimybės esant kukliai bendrojo vidaus produkto augimo aplinkai vis dar yra menkos“ - sakė Goldman Sachs banko Amerikos akcijų rinkos strategas David Kostin.

Jis pridūrė, jog per antrą šių metų pusę dėl augančių palūkanų finansų sektorius turėtų gauti naudos ir atsižvelgus į žemas vertes jame, jis turėtų atsitiesti.

„Finansai labiausiai jautrūs obligacijų pajamingumo pokyčiams, nes didesnės normos didina grynąją palūkanų maržą. Mūsų palūkanų normų strategai tikisi, kad Amerikos dešimties metų trukmės Iždo skolos vertybinių popierių pajamingumas iki šių metų pabaigos pakils iki 2,75 procento“ - sakė David Kostin.

Prasidėjus šios dienos prekybai S&P 500 indeksas buvo ūgtelėjęs 0,76 procento iki 2437.78 punktų.
 
Dar nėra komentarų