TVF sumažino Amerikos ekonomikos augimo prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-27 17:29 Komentarai: (0)
Šiandien Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai paskelbė, jog nusprendė sumažinti savo anksčiau skelbtas šių ir kitų metų Amerikos ekonomikos augimo prognozes. Tokį sprendimą lėmė atsisakymas prielaidų, kad Donald Trump administracijos mokesčių mažinimas ir fiskalinių išlaidų planai paskatins augimą.

Šių metų didžiausios pasaulyje ekonomikos augimo prognozė buvo sumažinta nuo 2,3 iki 2,1 procento, kai per 2016 metus ji paaugo 1,6 procento. Tuo tarpu kitų metų Amerikos bendrojo vidaus produkto prieaugio prognozė buvo pakoreguota nuo 2,5 iki 2,1 procento.

Tarptautinio Valiutos Fondo specialistai teigia, kad mažai tikėtina, jog naujojo Amerikos prezidento administracijos pastangos pasiekti daugiau nei trijų procentų metinį augimą ilgalaikiu laikotarpiu bus sėkmingos, nes šalyje darbo rinka jau yra tokiame lygyje, kuris atitinka visišką užimtumą.

Atsižvelgiant į tai, kad trūksta aiškios informacijos apie Amerikos valdžios vis dar besikeičiančios politikos planus, minimo fondo atstovai nusprendė savo atnaujintose prognozėse neįvertinti galimų politikos pokyčių.

Be to, Tarptautinis Valiutos fondas prognozuoja, kad tiek šiais, tiek ir kitais metais Amerikoje bedarbystė sudarys 4,3 procento, kai praėjusiais metais ji siekė 4,9 procento. Tuo tarpu metinė infliacija per 2017 metus sudarys 1,8 procento, o 2018 metais sieks 2,2 procento, kai praėjusiais metais ji sudarė 1,4 procento.
 
Dar nėra komentarų