Verslo ir rinkų naujienos » Investuotojai turėtų būti atsargūs Amerikos akcijų rinkos atžvilgiu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-06-27 15:30.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25519


Turintys Amerikos kompanijų akcijų turėtų akylai stebėti signalus apie galimą situacijos pasikeitimą arba perversmą rinkoje, pareiškė pagrindinis TIAA Investments investicijų strategas Brian Nick.

„Kai matau savo dviejų metų sūnų žaidimų aikštelėje, nesijaudinu, jog jeigu jis iš tiesų užlips gerokai aukščiau, padidėja tikimybė, kad nukris. Aš jaudinuosi dėl to, kas jam nutiks tuomet, kai jis nukris“ - sakė minimas specialistas.

Jis jau daugelį mėnesių pataria investuotojams padidinti investicijas Europoje. Jo nuomone, susirūpinimas dėl politinės rizikos šiame žemyne yra perdėtas, o tuo pačiu egzistuoja per didelis optimizmas Amerikos ekonomikos situacijos atžvilgiu.

Po to, kai Brian Nick paskelbė savo rekomendaciją verčiau rinktis Senojo žemyno, o ne Amerikos rinką, vienas iš pagrindinių Europos akcijų rinkos indeksų Stoxx Europe paaugo apie penkis procentus, arba beveik vienu procentu daugiau nei paaugo S&P500 indeksas.

Jis atkreipia dėmesį, kad vertės Amerikoje jau yra optimalios, nors kai kurie sektoriai vis dar pasižymi potencialu, pavyzdžiui, bankų akcijų kainos gali pakilti dėl palūkanų padidėjimo.

Šiuo metu S&P500 indeksą sudarančių kompanijų akcijos kainos ir pelno tenkančio vienai akcijai santykinis finansinis rodiklis (P/E) siekia 19, o Stoxx 600 indekso atveju šis rodiklis sudaro 16.