Padėtis euro zonoje gerėja, tačiau stimuliavimas reikalingas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-27 13:36 Komentarai: (0)
Europos Centrinis bankas atsižvelgdamas į ekonomikos atsigavimą turės palaipsniui protingai koreguoti savo monetarinį stimuliavimą, pareiškė šio banko vadovas Mario Draghi.

Tuo pačiu jis pabrėžė, kad dabartinis stimuliavimas arba ekonomikos skatinimas yra reikalingas, nes infliacijos dinamika išlieka silpnesnė nei galima buvo tikėtis.

„Mes galime būti tikri, kad mūsų politika veikia, o jos visiškas poveikis infliacijai bus palaipsniui įgyvendintas. Tačiau norint tai pasiekti, mūsų politika turi išlikti, ir mes gerėjant ekonominėms sąlygoms turime būti apdairūs koreguodami savo parametrus“ - sakė Europos Centrinio banko vadovas.

„Dabartinė padėtis, kai pasaulyje vis dar didelis neapibrėžtumas, yra rimtas pagrindas atsargiam pinigų politikos parametrų koregavimui netgi tuo atveju, kai kartu vyksta atsigavimas. Visi mūsų pozicijos pakeitimai turi būti atliekami palaipsniui ir tik tada, kai gerėjanti padėtis, kuri tai pateisina, yra pakankamai saugi“ - pabrėžė Mario Draghi.

Šiuo metu euro zonos Centrinio banko atstovai patiria spaudimą pradėti griežtinti savo vykdomą politiką, nes infliacijos rodikliai pagerėjo, vėl grįžo ekonomikos augimas, be to, nuslopo politinis neapibrėžtumas.

„Visi ženklai rodo, kad atsigavimas euro zonoje sustiprėjo ir išsiplėtė“ - pripažino Europos Centrinio banko vadovas, tačiau tuo pačiu pabrėžė, jog infliacijos dinamika nėra pakankamai stipri, jog galima būtų nutraukti stimuliavimo programą.

„Mes vis dar susiduriame su tęstiniu infliacijos silpnumu, ir ilgesnis toks laikotarpis reiškia lėtesnę infliacijos grąžą prie mūsų tikslo. Infliacijos dinamika dar nėra patvari ir savarankiška. Taigi mūsų pinigų politika turi išlikti“ - sakė Mario Draghi.

„Kadangi ekonomika ir toliau atsigauna, nuolatinė politikos pozicija taps labiau prisitaikanti, o Centrinis bankas gali prisidėti prie ekonomikos atsigavimo pakoreguodamas savo politikos priemonių parametrus nesiekiant sugriežtinti politikos poziciją, tačiau išlaikant ją iš esmės nepakitusią“ - reziumavo jis.

Panašūs straipsniai:

(Europa,ekonomika,finansai)

2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius

 
Dar nėra komentarų