M.Faber perspėja, jog akcijos gali atpigti keturiasdešimt procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-26 19:22 Komentarai: (3)
Gerai žinomas investuotojas ir finansų rinkų žinovas Marc Faber ir toliau laikosi nuomonės, jog akcijų rinkoje galime sulaukti didžiulio bei senokai regėto išpardavimo, tiesa, prieš tai akcijų indeksai dar gali palypėti aukščiau nei yra dabar.

Šiuo metu vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P 500 vertė siekia 2442.5 punktus, tad jei iš tiesų išsipildytų minimo finansų rinkų specialisto prognozė, šis indeksas nukristų net iki 1465.5 punktų.

„Mes turime daugiau nei aštuonerius metus trunkančią bulių rinką. Nasdaq į priekį stumia tik labai nedaug kompanijų. Šis ralis techniniu požiūriu nėra sveikas reiškinys, o vertės yra labai aukštos“ - sakė Marc Faber.

„Jūs žinote, kad mes turime daugybę nepastovumo, ir kai reikalai pajudės žemyn, daug kas pastebimai nukris“ - teigė jis.

Minimas investuotojas yra susirūpinęs dėl padidėjusio turtinio disbalanso, kas, jo nuomone, gali sutrikdyti rinkas.

„Arba žmonės turintys daug pinigų bus gerokai apmokestinti, arba mes turėsime didžiulę turto kainų defliaciją. Pakartosiu - didžiulę. Galų gale sistema sužlugs“ - sakė Marc Faber.

Tai jau ne pirmi metai, kai jis prognozuoja, jog finansų rinkose galime sulaukti didžiulio kritimo, tačiau bent kol kas prognozės vis dar neišsipildė.

„Mes galime atspausdinti pakankamai pinigų, kad Dow pakiltų iki 100000 punktų. Aš tiesiog sakau, jog tai pasibaigs labai blogai, itin blogai“ - reziumavo Marc Faber.
 
1.   Parašė youngcat   2017-06-26 19:40  

Suprantamai ir aiskiai - gali kristi, bet gali ir kilti.

 
2.   Parašė Negalima   2017-06-26 21:10  

jo ir dar laiko terminas nenurodomas Kažkada pigs arba brangs..

 
3.   Parašė ^la   2017-06-27 09:51  

Šis draugas kas porą mėnesių vis perspėja ir perspėja. Kažkada pataikys.