FED padarys pertrauką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-22 16:43 Komentarai: (0)
Tarp rinkos dalyvių, prekiautojų ir investuotojų vis labiau didėja lūkesčiai, jog Amerikos Federalinis Rezervų bankas savo bazinės palūkanų normos nedidins iki pat šių metų pabaigos, t.y. iki gruodžio mėnesio.

Tuo pačiu negalima atmesti, kad šiais metais, po to kai monetarinė politika jau du kartus buvo sugriežtinta, apskritai palūkanų didinimo gali ir nebūti.

Iki šių metų pabaigos bus tik du Amerikos Centrinio banko atstovų posėdžiai, po kurių yra suplanuota šio banko vadovės Janet Yellen spaudos konferencija, t.y. rugsėjį ir gruodį. Tad FED šiais metais dar turės dvi progas padidinti savo bazinę palūkanų normą.

Remiantis ateities sandoriais, rinkos dalyviai mano, kad labiausiai tikėtina, jog monetarinė politika Amerikoje bus sugriežtinta per paskutinį šiais metais įvyksiantį posėdį. Šiuo metu tikimybė, jog palūkanų norma bus padidinta rugsėjį siekia vos tryliką procentų. Tuo tarpu tikimybė, jog tai bus atlikta gruodžio mėnesį, dabar sudaro net 59 procentus, tačiau iki metų galo dar iš esmės visas pusmetis.

Praėjusią savaitė Amerikos Centrinio banko atstovai nepaisant pasirodžiusių prastesnių nei laukta naujausių makroekonominių duomenų faktiškai vienbalsiai nusprendė šalyje dar labiau sugriežtinti pinigų politika, t.y. antrą kart šiais metais bazinė palūkanų norma buvo kilstelta 0,25 procento.

FED atstovai ir toliau tikisi, kad per šiuos metus bazinė palūkanų norma iš viso bus padidinta tris kartus, be to, kitais metais irgi laukiama trijų didinimų.
 
Dar nėra komentarų