BRIC vėl madoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-20 18:53 Komentarai: (0)
Per paskutinį šių metų pavasario mėnesį portfelinės kapitalo įplaukos į keturias BRIC šalis, t.y. į Braziliją, Rusiją, Indiją ir Kiniją buvo pačios didžiausios per pastaruosius dvejus metus.

Remiantis Tarptautinio finansų instituto bei EPFR Global kompanijos duomenimis, grynosios kapitalo įplaukos, t.y. atmetus atsiimtas lėšas, sudarė net 166,5 milijardo dolerių.

Per pastaruosius kelis mėnesius šis kapitalo įplaukų tempas pastebimai paspartėjo. Prieš metus per tą patį mėnesį iš BRIC bendrai pasitraukė 28,3 milijardo dolerių vertės grynasis kapitalas.

Analitikai nurodo, jog keturios minimos šalys, t.y. Brazilija, Rusija, Indija ir Kinija bei kitos sparčiai besivystančios valstybės ir vėl investuotojų akyse įgauna pripažinimą.

„Gerėjantys fundamentalūs rodikliai, palankios vertės ir aukšti pajamingumai lemia, jog besivystančios rinkos ir vėl yra patrauklios, ir tai taip pat liečia ir dalį BRIC šalių“ - pareiškė Morgan Stanley investicijų valdytojas Jens Nystedt.

Nuo šių metų pradžios Brazilijos akcijų rinkos pagrindinio indekso Bovespa vertė pakilo 2,3 procento, Rusijos RTS susitraukė 14,9 procento, Indijos SENSEX indekso vertė paaugo 17,5 procento, o Kinijos Shanghai Composite pakilo 1,2 procento.
 
Dar nėra komentarų