Prieš savaitgalį investuotojai vengė aktyvių veiksmų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2017-05-29 10:21 Komentarai: (1)
Kritus prekybos aktyvumui, JAV indeksų vertės keitėsi minimaliai. „S&P 500“ (+0,03 proc.) apyvarta buvo 25 proc. mažesnė nei pastarųjų 30 dienų vidurkis. JAV ir Jungtinės Karalystės akcijų biržos šiandien nedirbs dėl nacionalinių švenčių.

Naftos kaina šiek tiek „atšoko“ po investuotojus nuvylusių OPEC susitikimo rezultatų („Brent“ tipo nafta pabrango 1,34 procento). Pakoreguoti JAV BVP pirmojo ketvirčio duomenys rodo, kad ekonomika augo 1,2 proc. (anksčiau manyta, kad augimas siekė 0,9 procento). Ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai balandį sumažėjo 0,7 proc. – gerokai mažiau nei tikėtasi (prognozė – 1,5 proc. smukimas). Didžiosios Britanijos svaras sterlingų JAV dolerio atžvilgiu atpigo 1,07 proc. pasirodžius apklausų duomenims, kurie rodo, kad Konservatorių partijos pranašumas prieš opozicinę Leiboristų partiją sumažėjo iki 6 procentinių punktų. Tai žemiausias lygis nuo Th. May tapimo premjere. Pirmalaikiai rinkimai šalyje numatyti birželio 8 dieną.

D. Trumpas Briuselyje aštriai sukritikavo Vokietijos automobilių gamintojus. Vokietijos dienraštis „Del Spiegel“ praneša, kad ketvirtadienį vykusiame uždarame susitikime su Europos Sąjungos pareigūnais JAV prezidentas pavadino vokiečius „labai blogais“ dėl to, kad šie eksportuoja į JAV per daug automobilių. D. Trumpas piktinosi situacija, kuomet JAV visi perka „Mercedes“, bet Vokietijoje nematyti „Chevrolet“. Sausį D. Trumpas interviu „Bild“ pagrasino BMW įvesti 35 proc. muitą. BMW, „Daimler“ ir „Volkswagen“ atsisakė komentuoti JAV prezidento pasisakymus. Įdomu, kad „Volkswagen“ ir BMW JAV turi dideles gamyklas, o pagal parduodamų automobilių vertę būtent BMW yra didžiausia eksportuotoja iš JAV. Tiesa, vokiečių automobilių gamintojai nėra vieninteliai, susilaukę D. Trumpo nemalonės. Kiek anksčiau JAV prezidentas dėl tos pačios priežasties (per dideli pardavimai JAV) sukritikavo japonų gamintojus, o JAV koncernams kliuvo už tai, kad jie gamybą perkėlė į Meksiką.

Penktadienį Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta „Olympic Entertainment Group“ akcijomis – sudaryti 64 sandoriai už 91,7 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,56 procento. Investuotojų pernelyg nesujaudino žinia, kad bendrovei nuo 2022 m. istoriniame Rygos centre gali tekti uždaryti septynis kazino. Reakcija į „Grindeks“ sprendimą šiemet nemokėti dividendų irgi buvo nuosaiki – nors bendrovės akcijos prekybos sesijos pradžioje buvo atpigusios 4 proc., dienos pabaigoje pokytis tesiekė -0,34 procento. Pagal apyvartą penktadienį pirmoje vietoje atsidūrė „LHV Group“ (141,7 tūkst. eurų, akcijos pabrango 0,32 procento). Bendra Baltijos šalių biržų apyvarta siekė 720,3 tūkst. eurų, OMXB indeksas pakilo 0,10 procento.
 
1.   Parašė SPeed_FANat1c   2017-05-29 13:08  

labai blogi vokieciai kad yra geresni uz amerikonus gal reiktu chevrioletui susimastyt kodel peka vokiskas masinas net amerikieciai