Rinkos klysta vertindamos FED planus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-05-26 13:47 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard pareiškė, jog jam nerimą kelia šiuo metu šalyje esanti infliacija ir jos tendencijos. Jis taip pat mano, jog rinkos dalyviai klaidingai vertina FED planus.

Jo nuomone, Amerikos Centrinio banko planas per ateinančius kelis metus didinti bazinę palūkanų normą yra pernelyg agresyvus.

James Bullard atkreipė dėmesį į dabartinį kainų lygį Amerikoje, pažymėdamas skirtumą tarp esamo ir to, kuris turėtų būti jei FED sugebėtų per pastaruosius kelis metus pasiekti savo nustatytą dviejų procentų lygį.

Amerikos Federalinio Rezervų banko narys, kuris šiuo metu neturi balsavimo teisės Atviros rinkos komitete, pareiškė, jog kainos Amerikoje dabar yra 4,6 procento žemesnės už tą lygį, kuris buvo pasiektas per 1995 - 2012 metų laikotarpį, kai infliacija augo tokiu tempu, kuris artimas Centrinio banko nustatytam lygiui.

„Tai nėra taip, kaip 1990 metų Japonijos patirtis, tačiau tai kelia nerimą“ - sakė James Bullard.

Kalbant apie Amerikos Centrinio banko planus didinti savo bazinę palūkanų normą, jis pakartojo savo požiūrį, jog monetarinės politikos vykdytojai tai ketina daryti per greit ir per daug. Jo nuomone, finansų rinkų dalyviai šiuo metu taip pat klysta vertindami FED planus.

Pasak James Bullard, finansinių aktyvų vertinimas po kovo mėnesį buvusio palūkanų padidinimo rodo, jog Centrinio banko pasirinktas politikos kurso kelias yra pernelyg agresyvus palyginus su faktiniais ir gaunamais naujausiais Amerikos makroekonominiais duomenimis.

Jis atkreipė dėmesį, jog didėjantys lūkesčiai, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas pradės mažinti savo balansą, nesukėlė rinkoms jokio rūpesčio. FED atstovas tikisi, kad šis procesas prasidės antroje šių metų pusėje.

Remiantis ateities sandoriais, tikimybė, jog Amerikoje birželį bus padidinta bazinė palūkanų norma, šiuo metu siekia net 87,7 procento.
 
Dar nėra komentarų