Verslo ir rinkų naujienos » Už bitcoin jau mokama po daugiau nei 1900 dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-05-19 13:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25342


Šiandien už populiariausią pasaulyje virtualią valiutą pirmą kart mokama jau net po daugiau nei 1900 dolerių. Šios valiutos vertės augimas susijęs su padidėjusia geopolitine įtampa bei su pačios valiutos technologija.

Apie pietus minima virtuali valiuta dolerio atžvilgiu buvo pabrangusi 2,44 procento iki 1923.45 dolerių, na o vienu metu už vieną bitcoin buvo mokama net po 1934.24 dolerius, t.y. absoliučiai didžiausia kaina. Vien per šią savaitę ši valiuta jau pabrango apie šešiolika procentų, o nuo šių metų pradžios šios virtualios valiutos vertė pašoko dvigubai.

Bendra visų egzistuojančių bitcoin vertė jau siekia 31,41 milijardą dolerių.

Be politinių įvykių, kurie didina netikrumą ir skatina ieškoti saugaus prieglobsčio, minimos virtualios valiutos brangimą taip pat lemia ir jos populiarumo didėjimas Azijoje, o ypač Japonijoje. Šios šalies biržose bitcoin yra brangesnis nei Amerikoje.

CryptoCompare praneša, kad bitcoin prekybos apyvartos Japonijos jenomis ir Pietų Korėjos vonais pastebimai ūgtelėjo ir sudarė net 48,6 procento visos prekybos minima virtualia valiuta. Japonijoje buvo priimti įstatymai, kurie įteisino bitcoin naudojimą atsiskaitymuose.

Per pastaruosius vienerius metus bitcoin vertė Amerikos dolerio atžvilgiu pašoko 4,4 karto.