Pastebimai brangsta Amerikos obligacijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-05-17 18:40 Komentarai: (0)
Brangsta Amerikos valstybinės obligacijos, t.y. mažėja jų pajamingumas, nes investuotojai ieško saugaus prieglobsčio. Tokias jų nuotaikas lėmė Amerikoje padidėjusi politika įtampa ir tuo pačiu rizika.

Investuotojai nerimauja, kad padidėjusi politinė įtampa Amerikoje gali lemti tai, jog vėluos šalies prezidento Donald Trump pasiūlytos ekonominės reformos susijusios su mokesčių ir reguliavimo mažinimu, kas ir buvo vienas iš pagrindinių augimo motyvų akcijų ir kitose rinkose.

Be to, pasirodė pranešimų, kad dėl Amerikos prezidento veiksmų jam netgi gali būti surengta apkalta. Toks įvykių scenarijus žinoma itin neigiamai paveiktų rinkos dalyvių nuotaikas ir be jokios abejonės lemtų didelį išpardavimą akcijų rinkoje.

Artėjant vakarui Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas rinkoje jau sudarė 2,2452 procento, kai dar vakar jis siekė 2,327 procento. Šios šalies dviejų metų trukmės skolos vertybinių popierių pajamingumas krito nuo 1,303 iki 1,254 procento, o trisdešimties metų trukmės sumažėjo nuo 2,9944 iki 2,9222 procento.

„Šią savaitę yra mažai ekonominių duomenų, tad kalbant apie rinkos kryptį, išoriniai įvykiai vaidins didelį vaidmenį“ - sakė Seaport Global Securities vyriausias prekiautojas skolos vertybiniais popieriais Tom di Galoma
 
Dar nėra komentarų