CCC nuostolis didesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-05-15 13:26 Komentarai: (0)
Lenkijos kompanija CCC, kuri užsiima mažmenine prekyba batais, bei kurios akcijomis prekiaujama Varšuvos biržoje ir jos įtrauktos į didžiųjų bendrovių ir bankų indeksą WIG20, pristatė savo pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus. Nors pajamos ūgtelėjo, tačiau grynasis veiklos rezultatas dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų buvo neigiamas ir pastebimai didesnis nei laukta. Šiandieninės prekybos metu šios įmonės akcijos pastebimai pinga: CCC 206.95 (-5.07%).

Per praėjusį ketvirtį minimos kompanijos, kuri prekiauja batais, pajamos siekė 720,4 mln. zlotų, kas atitiko analitikų prognozių vidurkį. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos paaugo net trisdešimt penkiais procentais.

CCC kompanijai per pirmą šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 3,5 mln. zlotų EBITDA pelno, na o galutinis rezultatas buvo neigiamas, t.y. grynasis nuostolis siekė 47,4 mln. zlotų, kai prieš metus sudarė tik 17,8 mln. zlotų. Palyginus su 2016 metų pirmu ketvirčiu, šios įmonės EBITDA pelnas susitraukė net 69 procentais.

Analitikai tikėjosi, jog CCC ketvirčio nuostolis sudarys vidutiniškai tik vienuolika milijonų zlotų.

Pinigų srautai iš veiklos per pirmą šių metų ketvirtį buvo neigiami ir siekė 322,2 mln. zlotų, kai prieš metus irgi buvo neigiami, tačiau mažesni ir sudarė tik 209 mln. zlotų. Tuo tarpu turimų grynųjų pinigų ir ekvivalentų vertė paaugo 158,9 mln. zlotų, kai per praėjusių metų pirmą ketvirtį krito 186,3 mln. zlotų.

Nuo šių metų pradžios CCC akcijos pabrango virš vieno procento, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė pakilo daugiau nei penktadaliu. Palyginimui, WIG20 indeksas atitinkamai ūgtelėjo daugiau nei penktadaliu bei 27,5 procento.
 
Dar nėra komentarų