Merko Ehitus pagerino veiklos rezultatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-05-11 13:20 Komentarai: (0)
Estijos statybų kompanija Merko Ehitus, kuri savo veiklą vykdo visose trijose Baltijos šalyse, pristatė savo pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti. Šiandieninės prekybos metu Talino biržoje šios kompanijos akcijų kaina per pietus buvo pabrangusi: Merko Ehitus 9,490 (1,17%).

Per praėjusį ketvirtį minimos statybų įmonės pajamos siekė 58,147 mln. eurų, kas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 24,2 procento daugiau.

Merko Ehitus per pirmą šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 1,9 mln. eurų EBITDA pelno ir 1,029 mln. eurų grynojo pelno tenkančio akcininkams. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, EBITDA pelnas pašoko beveik šešiasdešimt vienu procentu, o grynasis pelnas tuomet sudarė vos 0,112 mln. eurų.

Šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje bendrovė statybos darbų užsakymų turėjo už 287,7 mln. eurų, kai prieš metus ši suma buvo mažesnė ir sudarė 243,5 mln. eurų. Vien per praėjusį ketvirtį naujų sutarčių buvo sudaryta už 58,6 mln. eurų, kai prieš metus tik už 22,4 mln. eurų.

Per pirmą šių metų ketvirtį Merko Ehitus grynieji pinigų srautai iš veiklos sudarė 5,618 mln. eurų, kai prieš metus jie buvo neigiami ir siekė 1,595 mln. eurų. Tuo tarpu turimų grynųjų ir ekvivalentų vertė paaugo 0,301 mln. eurų, kai prieš metus smuktelėjo 5,498 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios minimos statybų bendrovės akcijos pabrango 3,7 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 4,2 procento. Palyginimui, kitos Estijos bendrovės Nordecon akcijos atitinkamai pabrango šešias procentais bei 34,3 procento.


Merko Ehitus akcijų kaina yra savotiškoje lokialioje konsolidacinėje fazėje bei tuo pačiu priartėjo prie itin plataus horizontalaus kanalo viršutinės dalies, kurios testo netrukus sulauksime. Prieš tai keli bandymai tvariai pakilti virš šios ribos buvo nesėkmingi.

 
Dar nėra komentarų