Didžiausias Amerikos automobilių gamintojas nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-04-28 19:13 Komentarai: (0)
Didžiausias Amerikos automobilių gamintojas General Motors Co. nudžiugino, nes veiklos rezultatus ne tik pavyko pagerinti, tačiau jie dar ir viršijo lūkesčius. Šiandieninės prekybos metu Niujorko biržoje šios bendrovės akcijos nežymiai pigo: General Motors Co. 34.67 (0.38%).

Jo pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 41,2 mlrd. dolerių, kai laukta, jog jos sieks vidutiniškai 40,75 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo apie vienuolika procentų.

General Motors Co. gaminamų automobilių pardavimai kiekine išraiška pakilo virš penkių procentų, o gimtojoje Šiaurės Amerikos rinkoje jie ūgtelėjo sparčiau, t.y. apie aštuonis procentus.

Didžiausiai Amerikos automobilių gamintojai per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 3,395 mlrd. dolerių pakoreguoto veiklos pelno ir 2,608 mlrd. dolerių arba 1.7 dolerius akcijai grynojo pelno. Palyginus su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, veiklos pelnas pakilo beveik dvidešimt aštuoniais procentais, o grynasis - kiek daugiau nei trečdaliu.

Analitikai prognozavo, jog General Motors Co. ketvirčio pelnas akcijai sudarys vidutiniškai 1.48 dolerius.

Nuo šių metų pradžios minimos automobilių gamintojos rinkos vertė smuktelėjo apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus paaugo apie septynis procentus. Palyginimui, Ford akcijos atitinkamai atpigo apie šešis procentus bei apie devyniolika procentų.


General Motors Co. akcijų kaina praėjusių metų gruodį ištrūko pro viršutinę dalį iš ilgalaikio konsolidacinio - horizontalaus kanalo ir pakilo iki naujo rekordinio lygio, tačiau tolesni bandymai kainai dar labiau ūgtelėti buvo nesėkmingi, tad sulaukėme korekcijos - pelnų realizavimo, be to, akcijų kaina grįžo atgal į kanalą. Tačiau gali būti, kad ši korekcija jau užsibaigė, tad galime sulaukti naujo augimo etapo. Bet kokiu atveju reiktų atidžiai stebėti padėtį.

 
Dar nėra komentarų