Verslo ir rinkų naujienos » Rimtesni įspėjimo ženklai dėl Amerikos ekonomikos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-04-20 13:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25193


Investicinės kompanijos BlackRock vyriausias vykdantysis vadovas Laurence D. Fink atkreipė dėmesį, jog yra požymių, kad Amerikos ekonomika lėtėja, nes verslas svarsto ar naujojo prezidento Donald Trump administracija pajėgs greitai įgyvendinti mokesčių reformą ir infrastruktūros programą.

„Įspėjamieji signalai tampa vis tamsesni“ - sakė Laurence D. Fink.

Investicinės kompanijos BlackRock vyriausias vykdantysis vadovas atkreipė dėmesį į mažėjančius automobilių pardavimus bei į pristabdytus susijungimų ir įsigijimų sandorius. Anot jo, tai požymis, kad didėja neapibrėžtumas.

Akcijų rinkai reikia patvirtinimo, kad Amerikos kompanijos ir toliau demonstruos gerus veiklos rezultatus, ir kad prezidento administracijos politika judės į priekį Kongrese, kas leistų įmonėms toliau gerinti veiklos rezultatus, sakė Laurence D. Fink.

Kalbant apie užsienį, jis šiuo metu stebi ir laukia kaip toliau klostytis įvykiai susiję su Brexit, nes neaišku, ką šie pokyčiai reikš Didžiajai Britanijai. Jo nuomone, šiuo metu rinkoje daroma prielaida, jog Prancūzijos rinkimus laimės Centristų atstovas.

Nors investicinės kompanijos BlackRock vyriausias vykdantysis vadovas mato ženklus apie lėtėjantį Amerikos ekonomikos augimą, tačiau jis ir toliau išlieka pozityviai nusiteikęs akcijų rinkos atžvilgiu.

„Yra nepalanki situacija, tačiau ji gali būti išspręsta“ - teigė Laurence D. Fink.