Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump nesiekia susilpninti dolerį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-04-19 18:03.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25189


Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump nebando susilpninti dolerį, tikina šios šalies Iždo sekretorius Steven Mnuchin, skelbia gerai žinomas leidinys Financial Times.

Praėjusią savaitę duodamas interviu dėl Wall Street Journal leidiniui naujasis Amerikos prezidentas užsiminė, jog šalies valiuta doleris tapo per stiprus, kas gali neigiamai paveikti didžiausią pasaulyje ekonomiką.

Steven Mnuchin paklaustas ar Donald Trump pastabos dėl dolerio buvo bandymas jį susilpninti, pareiškė pabrėžtinai, jog nieko panašaus nebuvo siekta. Jis tvirtino, jog prezidentas puikiai supranta, kad negalima taip elgtis, nes tai būtų labai neatsakinga.

Amerikos Iždo sekretorius teigė, jog prezidento administracija neapkaltins šalių dėl manipuliavimo savo valiutomis, jei tai buvo naudinga Amerikai.

„Manipuliavimas valiuta yra tuomet, kai tai darant nepalankioje padėtyje atsiduria Jungtinės Amerikos Valstijos“ - sakė Amerikos Iždo sekretorius Steven Mnuchin.

Tuo tarpu šiandien artėjant vakarui valiutų rinkoje už vieną eurą buvo mokama po 1.07178 dolerius, arba 0,12 procento mažiau nei vakar. Nuo šių metų pradžios mūsų valiuta Amerikos valiutos atžvilgiu pabrango apie du procentus, o per pastaruosius vienerius metus atpigo 5,6 procento.