Verslo ir rinkų naujienos » Mažmeninė prekyba Amerikoje krito antrą mėnesį iš eilės


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-04-14 17:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25175


Kovo mėnesį mažmeninė prekyba Amerikoje smuktelėjo antrą mėnesį iš eilės, be to, krito dvigubai labiau nei laukta. Pagrindinė šio bendro rodiklio kritimo priežastis buvo smukę automobilių ir degalų pardavimai.

Praėjusį mėnesį šioje šalyje mažmeninė prekyba susitraukė 0,2 procento, kai vasarį smuktelėjo 0,3 procento, nors anksčiau skelbta, kad paaugo 0,1 procento.

Tuo tarpu bazinė mažmeninė prekyba, kurią apskaičiuojant nėra atsižvelgiama į degalų, maisto paslaugų, automobilių ir statybos medžiagų pardavimus, per minimą laikotarpį paaugo 0,5 procento, o ekonomistai tikėjosi, kad šis rodiklis pasistiebs vidutiniškai 0,3 procento.

Vasarį fiksuotas 0,2 procento kritimas, nors anksčiau skelbta, jog bazinė mažmeninė prekyba paaugo 0,1 procento.

Automobilių mažmeniniai pardavimai susitraukė 1,2 procento, kai vasarį jie smuktelėjo 1,5 procento. Tuo tarpu degalų pardavimai pinigine išraiška dėl kritusių jų kainų smuktelėjo vienu procentu.

Statybinių medžiagų pardavimai susitraukė 1,5 procento, taip pat krito baldų, sporto, laisvalaikio ir knygų pardavimai, tačiau drabužių paaugo vienu procentu, bendros paskirties parduotuvėse mažmeninė prekyba pakilo 0,3 procento, o internetinėse ūgtelėjo dvigubai sparčiau.