Straipsniai » Verslas » Verslo ABC: Standartinis verslo planas (produktai ar paslaugos)

Šiame rubrikos Verslo ABC straipsnyjepristatome išsamesnę informaciją apie standartinio verslo plano produktų ar paslaugų dalį ir jos rašymą.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-04-14 19:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25173


Žinoma, jog rašydami verslo planą taip pat turite pristatyti ir tai, kokią paslaugą teiksite ar kokį produktą gaminsite ir pardavinėsite, kodėl būtent taip nusprendėte bei pateikti šia tema kuo daugiau informacijos. Taigi, tęsiame rubriką Verslo ABC, kuri yra skirta skatinti verslumą mūsų šalyje, ir pristatome išsamesnę informaciją apie standartinio verslo plano produktų ar paslaugų dalį ir jos rašymą.

Jūsų verslo plano produktų ar paslaugų dalyje turite aiškiai apibūdinti kokias prekes ir / ar paslaugas parduodate akcentuojant kokią vertę teikiate savo klientams ar pirkėjams


Kas turėtų būti įtraukta verslo plano produktai ar paslaugos dalyje?

Šioje dalyje turėtų būti nuodugniai apžvelgti visi elementai susiję su produktais ar paslaugomis, kurias jūs parduodate. Ją galima suskirstyti į šiuos elementus:

Produktų ar paslaugų aprašymas;

Trumpas palyginimas su panašiais gaminiais arba paslaugomis rinkoje;

Jūsų kainoraščio sąrašas, kainų taškai;

Paaiškinimas kaip gaminių užsakymai bus įvykdyti;

Apžvalga to, kokia speciali programinė įranga, įrengimai, prekės ar technologijos yra reikalingos pateikti jūsų paslaugą arba prekę;

Būsimų produktų ar paslaugų kontūrai, planai, modeliai.


Patarimai rašant produktų ar paslaugų dalį:

Turėkite šiuos patarimus omenyje kai rašote savo produktų ar paslaugų dalį, nes tai padės sukurti efektyvų verslo planą.

Dėmesys klientui

Šios produktų ar paslaugų dalies jūsų verslo plane pagrindinis tikslas aiškiai pateikti kokią jūs naudą suteikiate savo pirkėjams ar klientams. Tad pateiktoje informacijoje visas pagrindinis dėmesys turėtų būti sutelktas į šį tikslą. Rašydami atsakykite į šiuos klausimus: Kodėl mano idealus klientas to norėtų?, Kaip mano produktas ar paslauga padarys jo gyvenimą geresnį, lengvesnį ar pelningesnį?

Pagrindinė funkcija

Kokia yra pagrindinė jūsų produkto ar paslaugos funkcija? Apibūdinkite kokį poreikį jūs patenkinate, užpildote, kokias problemas išsprendžiate bei nurodykite bendrą jūsų paslaugos ar produkto paskirtį.

Parašykite suprantamai

Jūs esate savo veiklos srities ekspertas, todėl apibūdindami savo paslaugas ar produktus galite pamiršti kai kuriuos esminius elementus, nes tai jums savaime suprantama. Tačiau tiems, kas skaito verslo planą, gali būti ne visiškai iki galo aišku. Darykite prielaidą, kad skaitytojas nėra įsigilinęs į jūsų veiklos sritį ir gaminamus produktus ar teikiamas paslaugas.

Parodykite savo unikalumą

Aprašydami panašius produktus ar paslaugas, kurios jau egzistuoja, skirkite dėmesio ir laiko savo produktų ar paslaugų išskirtinumo, t.y. kuo jie geresni, unikalesni, aprašymui.

Papildoma informacija

Savo verslo plano produktų ar paslaugų dalyje turėtumėte sutelkti dėmesį į galutinį jūsų produkto arba paslaugų rezultatą, taip pat turėtų būti įtraukta informacija apie kainodarą ir kaip jūs nustatėte kainą. Be to, būtina įtraukti informaciją apie tai, kaip paslaugos bus teikiamos ar bus parduodami produktai (pavyzdžiui, mažmeninė prekyba, internetu ir pan.).


Dar daugiau informacijos, patarimų ir straipsnių verslo bei verslumo tematika rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Verslas bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais