Auksas brangiausias per pastaruosius penkis mėnesius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-04-12 01:41 Komentarai: (0)
Antradienį ir vėl brango auksas, kurio kaina pakilo iki aukščiausio lygio nuo pat praėjusių metų lapkričio pradžios, kuomet Amerikos prezidento rinkimus sensacingai laimėjo Donald Trump.

Jei per šią savaitę minimas vertingasis metalas ir vėl pabrangs, tai bus jau net penktoji savaitė iš eilės, kai kyla jo kaina.

Rinkos dalyviai dar penktadienį bandė aukso kainą kilstelti dar aukščiau po to, kai Amerikos pajėgos atlikto ataką Sirijoje. Be to, tuo pačiu nuvylė ir Amerikos kovo mėnesio darbo rinkos duomenys. Taip pat rinkos dalyviams nerimą kelia klausimai susiję su Šiaurės Korėja bei artėjantys Prancūzijos prezidento rinkimai.

Investuotojai tradiciškai auksą vertina kaip saugų prieglobstį, tad padidėjusi geopolitinė įtampa ir prasti duomenys lėmė išaugusį susidomėjimą šiuo metalu.

„Geopolitiniai įvykiai (šį kartą dėl Šiaurės Korėjos) lėmė, jog aukso kaina pralaužė 1260 dolerių už unciją lygį ir pašoko aukščiau. Nors sidabro kaina irgi pakilo, tačiau būtent aktyviausiai kaip saugus prieglobstis buvo perkamas auksas“ - tikino Metals Focus specialistai.

Antradienį aukso kaina ūgtelėjo 1,58 procento arba beveik dvidešimt dolerių iki 1276 dolerių už unciją, tuo tarpu sidabras pabrango labiau, t.y. virš dviejų procentų. Nuo šių metų pradžios pirmojo metalo kaina jau pakilo apie vienuolika procentų, o kito - beveik penkiolika procentų, tačiau per pastaruosius vienerius metus auksas pabrango tik 1,4 procento, o sidabras - penkiolika procentų.


Panašu į tai, kad aukso kaina po korekcijos, kuri pasibaigė praėjusių metų pabaigoje, nuo šių metų pradžios pradėjo naują augimo etapą, kuris su lokaliomis korekcijomis gali užsitęsti.

 
Dar nėra komentarų