Verslo ir rinkų naujienos » Investuotojai ir toliau investuoja į besivystančias rinkas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-04-11 18:26.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25152


Penktą savaitę iš eilės Amerikos ETF tipo fondai, kuriais prekiaujama biržoje bei kurie investuoja besivystančiose rinkose, sulaukė daugiau naujų lėšų nei iš jų buvo atsiimta, t.y. jie išlieka populiarūs investuotojų tarpe.

Per praėjusią savaitę Amerikos ETF fondai, kurie investuoja besivystančių šalių akcijų ir obligacijų rinkose, bendrai pritraukė daugiau nei 2,2 milijardų dolerių vertės grynąsias lėšas, t.y. atmetus atsiimtus pinigus.

Tai jau net penkta savaitė iš eilės kai tokio tipo fondai sulaukia daugiau naujų lėšų nei iš jų atsiimama. Per minimą laikotarpį ETF fondai investuojantys į besivystančių šalių akcijų ir obligacijų rinkas bendrai pritraukė net 7,5 mlrd. dolerių vertės grynąsias lėšas, na o nuo metų pradžios naujos investicijos atsiimtus pinigus viršijo net 16,1 mlrd. dolerių.

Per praėjusią savaitę daugiausiai naujų grynųjų lėšų, t.y. 1,8 mlrd. dolerių, susilaukė tie ETF fondai, kurie investuoja į besivystančių šalių akcijų rinkas, na o investuojantys į obligacijas fondai sulaukė 0,4 mlrd. dolerių vertės grynųjų įplaukų.