Verslo ir rinkų naujienos » J.Rogers investavo Rusijoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-04-10 16:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25145


Legendinis investuotojas ir žaliavų rinkos žinovas Jim Rogers, kuris gana dažnai teigiamai atsiliepdavo apie Rusijos ir kitų besivystančių šalių perspektyvas, nusprendė investuoti būtent Rusijoje.

Forbes leidinys skelbia, kad minimas investuotojas įsigijo mažiausiai trijų Rusijos bendrovių akcijų, t.y. Jim Rogers investavo į šios šalies oro linijų bendrovę Aeroflot, įsigijo Maskvos biržos operatorės akcijų, bei taip pat investavo į didžiausią Rusijos trąšų gamintoją PhosAgro, kur beje jis prisijungė prie direktorių valdybos.

„PhosAgro yra puiki kompanija, kuri siūlo investuotojams puikią vertę, nes ji gamina aukštos kokybės trąšas, yra vertikaliai integruota bei jos gamybos sąnaudos yra mažos. Mačiau kaip per pastaruosius kelerius metus ši kompanija sėkmingai plėtojosi kaip pasaulinis žaidėjas dėl savo elastingų pardavimų ir gamybos modelių, kas padėjo pasiekti naujas rinkas“ - sakė minimas investuotojas.

Jim Rogers atskleidė, jog jis norėtų investuoti ne tik Rusijoje, tačiau ir Šiaurės Korėjoje, bet dėl savo turimos Amerikos pilietybės to negali padaryti.

„Nesivadovaukite mano patarimais. Nesivadovaukite niekeno patarimais. Mano patarimas, jei jūs norite būti sėkmingu investuotoju, investuokite tik į tai, ką patys labai gerai žinote“ - reziumavo legendinis investuotojas ir žaliavų rinkos žinovas.