Verslo ir rinkų naujienos » Fondo valdytojas atsiprašo, kad prarado 4 mlrd. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-03-30 13:33.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25094


Hedge arba rizikos draudimo fondo valdytojas Bill Ackman atsiprašė už investiciją į Valeant kompanijos akcijas. Jis pripažino, kad ši „didelė klaida" lėmė, jog jo valdomas fondas prarado keturis milijardus dolerių.

Kovo viduryje Bill Ackman fondas Pershing Square Capital Management pranešė, kad pardavė turėtas farmacijos bendrovės Valeant Pharmaceuticals International akcijas.

Nuo 2015 metų rugpjūtį pasiekto aukščiausio kainos lygio minimos bendrovės akcijos atpigo net 95 procentais, tad hedge fondas dėl šios investicijos prarado apie keturis milijardus dolerių.

Valeant Pharmaceuticals International įmonės akcijų pigimas lėmė, jog minimo hedge fondo investicinė grąža, kuri 2014 metais siekė net 40,4 procento, per kitus du metus buvo neigiama, t.y. 2015 metais siekė 20,5 procento, o praėjusiais metais - 13,5 procento.

Kaip teigiama, farmacijos įmonės vertė taip smarkiai krito dėl netinkamo valdymo bei dėl pernelyg agresyvios strategijos.

„Akivaizdu, kad mūsų investicija į Valeant buvo didžiulė klaida. Mes labai apgailestaujame dėl šios klaidos, kuri mums visiems labai daug kainavo ir kuri pakenkė mūsų sėkmės istorijai" - laiške rašo hedge fondo valdytojas.