Kinijoje didžiulis skolų burbulas, kuris gali sprogti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-29 01:47 Komentarai: (0)
Augantis skolų lygis Kinijoje galiausiai sutrikdys šios šalies ekonomiką, kuri šiuo metu jau yra antra pagal dydį pasaulyje, perspėja Evercore Partners kompanijos atstovas Ed Hyman.

„Kinijoje netvarka, kažkuriuo metu tai sprogs. Jie turi toną skolų, ir tai yra netvaru“ - sakė jis.

Kinijoje viešoji skola jau sudaro net 264 procentus šios šalies metinio bendrojo vidaus produkto vertės. Ed Hyman mano, kad struktūriniai trūkumai Kinijoje ilgainiui įveiks trumpalaikę pažangą, pavyzdžiui, pagerėjusias ekonominės plėtros ir verslo nuotaikas.

Kinijos statistikos biuras pranešė, kad per pirmus du šių metų mėnesius, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, šios šalies pramonės įmonių pelnai paaugo net 31.5 procento, arba labiausiai nuo pat 2011 metų. Taip pat analitikai atkreipia dėmesį, kad diversifikuojama šalies ekonomika.

„Tačiau jie turi didžiulių problemų su korupcija ir tarša“ - atkreipė dėmesį Ed Hyman, bet pridėjo, jog labai mažai tikėtina, kad naujasis Amerikos prezidentas Donald Trump pradės prekybos karą su Kinija.

Evercore Partners kompanijos atstovas pažymėjo, jog abi didžiosios ekonomikos susiduria su panašiomis kliūtimis.

„Esmė yra tame, kad skola auga greičiau nei ekonomika. Taigi, ekonomika paremta skolų augimu. Tas pats yra ir Amerikoje. Skola auga greičiau už bendrąjį vidaus produktą“ - reziumavo Ed Hyman.
 
Dar nėra komentarų