Investuotojai valdant D.Trump turi būti pasirengę duobėtam keliui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-23 16:40 Komentarai: (0)
Investicinės kompanijos Blackstone Group vadovo pavaduotojas Byron Wien, kuris dirbo Volstrite daugiau nei penkiasdešimt metų, teigia, jog investuotojai turėtų būti pasirengę lėtesnio augimo perspektyvai, nes prezidento Donald Trump į verslą ir ekonomikos augimą orientuota darbotvarkė gali susidurti su greičio ribojimais.

„Mano nuomone, rinka pasirengusi korekcijai. Rinkos po rinkimų kilo beveik kiekvieną dieną. Tai buvo grindžiama tuo, jog Donald Trump gali įgyvendinti savo į spartesnį augimą orientuotą darbotvarkę“ - teigė jis.

Rinkiminės kampanijos metu Donald Trump žadėjo siekti, jog Amerikos ekonomikos metinis augimas paspartėtų nuo dviejų iki keturių procentų. Siekiant šio tikslo buvo planuojama padidinti išlaidas infrastruktūros srityje bei taip pat sumažinti mokesčius ir verslo reguliavimą.

„Dabar panašu į tai, jog jis nepasieks nei trijų procentų, o trys procentai buvo tai, ko tikėjosi rinkos dalyviai“ - pabrėžė Byron Wien.

Anot jo, naujasis Amerikos prezidentas daro tą pačią klaidą kaip ir Barack Obama, t.y. daugiausiai dėmesio skiria sveikatos priežiūros reformai, o ne darbo vietų augimui.

„Donald Trump turėtų daugiausiai dėmesio skirti savo ekonominei programai. Bet gal aplinkybės diktuoja, kad jis tokiu būdu negalėjo nusistatyti prioritetus. Aš be jokios abejonės manau, kad tai buvo klaida, bet ji buvo padaryta, ir dabar jis turi su tuo susidoroti“ - sakė investicinės kompanijos Blackstone Group vadovo pavaduotojas.

Jis pridūrė, jog tikisi, kad Kongresas, net jei ji kiek vėluos atsidurti ant prezidento stalo, priims tam tikrą sveikatos priežiūros reformą. Tad investuotojų pasitikėjimas turėtų grįžti. Byron Wien prognozuoja, kad šių metų pabaigoje vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P 500 vertė sieks 2500 punktų, kas palyginus su dabartine verte yra 6,4 procento daugiau.

„Tai Donald Trump darbo apmokymas, ir jis sužino, jog jis nebuvo išrinktas karaliumi, jis buvo išrinktas prezidentu ir turi dirbti du Kongresu, kad galėtų įgyvendinti savo programą“ - reziumavo minimas finansų rinkų žinovas.
 
Dar nėra komentarų